Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Manchester City nyolcaddöntőjének helyszíne is kérdéses

A Leipzig-Liverpool és az Atlético Madrid-Chelsea párharcok lebonyolítása mellett a harmadik angol csapat, a Manchester City idegenbeli mérkőzésének helyszíne is kérdésessé vált a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az egyes európai országok Nagy-Britanniával szembeni szigorításai miatt…

Akárcsak a másik két párharc esetében, a Borussia Mönchengladbach-Manchester City nyolcaddöntő helyszíne is kérdésessé vált, mivel a német kormány által a járvány elleni védekezés jegyében érvényben lévő meghirdetett beutazási tilalom következtében az angol csapat sem léphet be az országba az eredetileg február 24-re kiírt összecsapás idején.

A német csapat sportigazgatója, Max Eberl a minap megerősítette, hogy “keressük a lehetséges házigazdát, a dán FC Midtjyllandnak már hivatalos kérelmet is írtunk.” Elképzelhető tehát, hogy a Gladbach Dániában fogadhatja majd a City-t, de a nemzetközi sajtóhírek szerint a párharc egyes mérkőzéseinek a pályaválasztó jogának felcserélése is szóba került már.

A szabályok értelmében a Gladachnak kell gondoskodnia a hazai mérkőzésén egy olyan helyszínéről, ahová a vendégek is eljuthatnak, ellenkező esetben az UEFA szabályzata értelmében a találkozó eredményét 3-0-val a City javára írják jóvá.

Mint ismeretes, múlt szombat óta szigorú beutazási tilalom van érvényben Németországban azokra a területekre, ahol megjelent a koronavírus gyorsabban terjedő mutációja. Kivételt képeznek a német állampolgárok és azok a külföldiek, akik állandó lakhellyel rendelkeznek Németországban, de utóbbiak is csak negatív teszttel léphetnek be az országba.