Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubvilágbajnokság: Nagy késéssel érkezik meg Dohába a Bayern München!

A Bajnokok Ligája címvédő Bayern München gárdája nem tudott az éjszaka folyamán elindulni Dohába, a klubvilágbajnokság helyszínére, mivel 30 másodpercet késtek a felszállással. A bajor csapat játékosainak így az éjszakát a Berlinben állomásozó repülőgépen kellett tölteniük.

Mint arról beszámoltunk, a Bayern München tegnap este 20:00-s kezdéssel -30 perccel az eredeti időpontnál korábban- a Hertha Berlin otthonában lépett pályára a Bundesliga 20. fordulójában. A bajor gárda végül Coman megpattanó lövésével 0-1-re nyerni is tudott. A mérkőzést követően a tervek szerint egyből Dohába repültek volna Berlinből, hiszen hétfő este már a klubvilágbajnokság elődöntőjében szerepelnek az Al Ahly ellenében. A meccs után a Bayern stábja és a játékosok is letudták a kötelező koronavírusteszteket, így nem volt semmi akadálya annak, hogy éjfél előtt elhagyják a berlini kifutópályát. A fővárosi szabályok szerint ugyanis éjfél után már nem szállhat fel repülőgép. A Bayern különítménye már 22:45-kor a reptéren tartózkodott, a gép indulását mégis 23:59-re tervezték. Valami okból kifolyólag a felszállási procedúra 30 mp-et csúszott, így a bajorok gépe már nem szállhatott fel.

A Bayern sztárjai így a Bild beszámolói szerint a gépen kellett, hogy töltsék az egész éjszakát, és az eredeti tervekkel ellentétben csak 6:52-kor, tehát közel 7 órával később indulhattak el Katarba. Az esetről a Bayern München elnöke, Karl Heinz-Rummenigge az alábbiakat mondta:

Teljesen kifáradtunk a hatóságoknak és ennek a tilalomnak “köszönhetően. Akik nem engedtek minket felszállni, nem is igazán tudják, hogy mit tettek velünk.