Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Kupa: több élvonalbeli csapat a 32 közé sem jutott be! – EREDMÉNYEK

Keddtől csütörtökig rendezik a Francia Kupa (Coupe de France) legjobb 32 közé jutásért vívott küzdelmeit az első és másodosztályú csapatok között…

Mint ismeretes, a koronavírus-járvány miatt nem indulhattak el időben az amatőr csapatok kupaküzdelmei (7378 csapat nevezett a mostani, 104. kiírásra), ezért a francia szövetség megváltoztatta a lebonyolítási rendet: a legjobb 32 között 17 hely mindenképpen a második bajnoki vonal alatti csapatoknak jut, eközben az első két osztály klubjai külön ágon harcolnak egymással a további 15 helyért.

Az aktuális körben a továbbjutás egyetlen mérkőzésen dőlt el, és eddig az igazán nagyok nem hibáztak: az Olympique Lyon kiütéssel masírozott a következő körbe; a bajnokságban mostanság remekelő AS Monaco egyetlen góllal győzött másodosztályú ellenfele otthonában; hozzájuk hasonlóan szoros meccsen jutott tovább a már javában az edzőjét kereső Olympique Marseille; az OGC Nice gárdája a szintén első osztályú Nimest búcsúztatta, míg a Lens hatgólos meccsen jutott tovább a súlyos pokoljárásban lévő Nantes ellen.

Ezzel szemben a szebb napokat is látott Girondins Bordeaux együttese hazai pályán esett ki a Ligue 2-es Toulouse ellenében, míg a Reims vesztét a Valenciennes személyében ugyancsak egy második vonalbeli csapat okozta.

A címvédő Paris Saint-Germain gárdája az aktuális körben szerda este 21:05-től a másodosztályú Caen otthonában lép pályára, míg a bajnoki listavezető Lille OSC a Dijon ellen játszhat.

Francia Kupa, a 32 közé jutásért – az eddigi eredmények:

Reims – Valenciennes FC (II.) 3–4
Lorient – Paris FC (II.) 2–1
Olympique Lyon – AC Ajaccio (II.) 5–1
Girondins Bordeaux – Toulouse (II.) 0–2
Grenoble (II.) – AS Monaco 0–1
Strasbourg – Montpellier 0–2
Auxerre (II.) – Olympique Marseille 0–2
Nantes – Lens 2–4
Brest – Rodez (II.) 2-1
Amiens (II.) – Metz 1-2
Nimes – OGC Nice 1-3