Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: a Lille a Nantes lejjebb taszításával foglalta vissza az első helyet – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 24. fordulójának vasárnapi játéknapján a kör előtti listavezető Lille OSC gárdája a kiesőjelölt Nantes otthonába látogatott, hogy visszavegye vezető helyét a szombaton magabiztosan diadalmaskodó Lyontól

A papírformának megfelelően a Lille gárdája házon kívül 2-0-s győzelmet aratott a végzetesen süllyedő Nantes ellen. A favorit vendégek gyakorlatilag az első adandó alkalommal megszerezték a vezetést, hiszen a bombaformában lévő Jonathan David már a kilencedik minutumban eredményes tudott lenni egy kipattanóból. A folytatásban is a Lille játszott fölényben, azonban a szünet előtt Celik és Ikone lehetősége is kihasználatlanul maradt. A fordulást követően nem sokat változott a játék képe, a hazaiak rendkívül impotensen játszottak, a Lille előnye birtokában ugyancsak kevésbé volt éles, de így is több helyzetük adódott, hogy végképp eldöntsék a három pont sorsát. Az utolsó negyedórán belül akár ki is egyenlíthettek volna a “kanárik”, ám Corchia közeli lövésénél Maignan kapus bravúrral védett. Nem sokkal később a csereként beszálló Renato Sanches előkészítéséből Jonathan David újabb gólt szerzett, bebiztosítva ezzel a Lille sikerét. A 21 éves kanadai támadó a hetedik gólját szerezte az idényben, melyből ötöt az utolsó öt fordulón belül szállított.

A Lille zsinórban a hatodik bajnokiját nyerte meg és sorozatban a negyediket kapott gól nélkül, így a Lyont két, az este még a krízisben lévő Olympique Marseille ellen rangadót játszó PSG-t hat ponttal előzi meg a vezető pozícióban. Eközben az immár 15 (!) forduló óta nyeretlen Nantes a Lorient sikerével a kieső zónába csúszott vissza, s egyre inkább úgy néz ki, hogy a korábbi szövetségi kapitány Raymond Domenech kinevezése sem jelentett megoldást a csapat gondjaira.

Nantes – Lille OSC 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. David (9., 84.)

 

A 24. forduló eddigi eredményei

Lorient – Reims 1-0
Olympique Lyon – Strasbourg 3-0
Lens – Rennes 0-0
Brest – Girondins Bordeaux 2-1
Montpellier – Dijon 4-2
OGC Nice – Angers 3-0
Nimes – AS Monaco 3-4
Saint-Étienne – Metz 1-0
Nantes – Lille OSC 0-2

A 24. forduló további programja

Vasárnap:
21:00 Olympique Marseille – Paris Saint-Germain (tv: Digi Sport 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye