Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a hosszabbításban jött a budafoki csoda, legyőzték a Honvédot

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a Zalaegerszeg és a Honvéd is az utolsó percekben kapott ki, de a Paks is a végsőkig reménykedhetett a szombati játéknapon.

Fordulatokban nem volt hiány. A Puskás Akadémia már az első félidő első felében két gólos előnyre tett szert, így joggal érezhettük azt, hogy lefutott a meccs. A második félidőben viszont érkezett Böde Dániel egy találattal, valamint Hahn büntetőből tudott egyenlíteni. A hazaiaknak viszont maradt válaszuk a 81. percben Plsek révén, így a PAFC győzni tudott, tartják helyüket a tabella második helyén (átmenetileg 3 pont előnnyel a vasárnap játszó Fehérvár előtt).

Kisvárdán Bumba megpattanó lövésével lódultak meg a hazaiak és a vendégeknek itt is sok idő kellett az érdemi válaszra. A ZTE az 50. percben Favorov révén tért vissza a meccsbe és úgy tűnt, ez a találat pontot érhet számukra. A 94. percben viszont érkezett Horváth Zoltán és egy káprázatos bombagóllal megnyerte a találkozót a Kivárdának. Annak a Várdának, amely így átmenetileg egészen a 4. helyig feljött a táblázaton, az Egerszeg viszont holtversenyben van a kieső helyen álló Honvéddal.

Mert hogy a Honvéd is kikapott, még ha sokáig úgy is tűnt, hogy ez nem így lesz. Kovács Dávid szabadrúgásból vezetéshez juttatta ugyan a Budafokot, ám még a szünet előtt kétszer is gólig jutott a hazai gárda három percen belül: előbb Gazdag, majd Bőle talált be. Innentől nagyon szerette volna lezárni a találkozót a fővárosi csapat, ám Szendrei öngólja után az 51. perctől ismét dolgozniuk kellett a vezetés megszerzésén. A sok befektetett energiájuk ellenére a támadásaik nem voltak túl veszélyesek – a vendégek nagyon szervezetten, fegyelmezetten védekeztek. Sőt, amikor kellett, támadtak is! Az utolsó percekben a fehér mezesek megérezték a lehetőséget és elkezdtek támadni, a 92. percben pedig Ihring-Farkas révén pedig ismét eredményesek voltak. A Budafok tehát nyert és már a 9.; a Honvéd viszont 22 ponttal az utolsó előtt helyre esett vissza.

Puskás Akadémia – Paks 3-2
G.: Mance (21.), Kiss (24.), Böde (68.), Hahn (75. – büntető), Plsek (81.)

Kisvárda – Zalaegerszeg 2-1
G.: Bumba (25.), Favorov (50.), Horváth (94.)

Honvéd FC – Budafok 2-3
G.: Kovács (28.), Gazdag (37.), Bőle (40.), Szendrei (51. – öngól), Ihring-Farkas (92.)

Az NB I 21. fordulójának eredményei és további mérkőzései

Péntek
Újpest FC – Diósgyőri VTK 1-0

Szombat
Puskás Akadémia – Paks 3-2
Kisvárda – Zalaegerszeg 2-1
Honvéd FC – Budafok 2-3

Vasárnap
14:30 Mezőkövesd Zsóry – Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport)
17:00 MOL Fehérvár FC – MTK Budapest (Tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása