Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Wolves idegenben vágott vissza a Kupa-kiesésért – videóval

A hétközi FA-kupa-mérkőzés után vasárnap délután az angol bajnokságban (Premier League) ismét összemérhette tudását egymással a Southampton és a Wolverhampton gárdája…

Kiélezett küzdelemben a Wolves a második félidőben fordítva aratott 2-1-es győzelmet a Southampton ellen a St. Marry Stadionban. A zsinórban elszenvedett öt bajnoki vereség után a “szentek” az FA-kupában már legyőzött Wolvesnak nagy elánnal estek neki, ám Rui Patricio kapus Minamino és Redmond helyzeténél is bravúrral védett. A félidő derekánál viszont Armstrong bejátszása után Danny Ings lövésével szemben már a portugál portás is tehetetlen volt, megszerezte a vezetést a hazai gárda. A 28 éves gólfelelős januári sérülése utáni visszatérése óta az első, a szezonban összességében a nyolcadik gólját szerezte. A Southampton az előny birtokában még magabiztosabban játszott, Nuno együttese pedig jobbára csak kereste korábbi önmagát, túl sok életjelet nem tudtak adni magukról a szünetig. A fordulást követően viszont néhány perc alatt gyakorlatilag a semmiből kiegyenlítettek, hiszen Bertrand kezezése miatt tizenegyest fújtak a vendégek javára, melyet Ruben Neves váltott gólra. Ralph Hasenhüttl együttesét is meglepte az egyenlítés, a Wolverhampton pedig egy csapásra felbátorodott, és rövidesen a 20 éves Pedro Neto szezonbeli ötödik találatával a vezetést is átvették. A Soton hiába küldte be a hajrára Adamset és Salisut is, erőfeszítéseik nem jártak sikerrel, és zsinórban a hatodik meccsüket veszítették el a PL-ben.

Azok után, hogy a “szentek” ősszel még vezették is a tabellát, már csak tizenharmadikok, mostani győzelmével a felzárkózó Wolves egy ponttal eléjük került.

Southampton – Wolverhampton 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Ings (25.), ill. Neves (53. – büntetőből), Neto (66.)

 

 A 24. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Leicester City 3–1 Liverpool
Crystal Palace 0–3 Burnley
Manchester City 3–0 Tottenham
Brighton 0–0 Aston Villa
Vasárnap:
Southampton 1–2 Wolverhampton
15:00 West Brom – Manchester United (Tv: Spíler 1)
17:30 Arsenal – Leeds United (Tv: Spíler 1)
20:00 Everton – Fulham (Tv: Digi Sport 2)
Hétfő:
19:00 West Ham United – Sheffield United (Tv: Digi Sport 1)
21:00 Chelsea – Newcastle United (Tv: Digi Sport 1)

 

A bajnokság aktuális állása


 

A góllövőlista élmezőnye