Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Aubameyang mesterhármasával győzte le az Arsenal a Leedset – videóval

Az angol bajnokság 24. fordulójában az Arsenal a Leeds Unitedet fogadta az Emirates stadionjában. A londoniak pont a vendégek mögött álltak a tabellán, így a győzelem volt a cél, ami össze is jött nekik. Aubameyang mesterhármast lőtt, és bár a Leeds is lőtt két gólt, ez nem volt elég nekik sem a három, sem pedig az egy ponthoz. 

Már az első félidőben nagyon jól játszott az Arsenal. A vezetést a 13. percben szerezték meg, amikor Aubameyang a nagyszerű szólója után Meslier mellett lőtt szépen a bal alsó sarokba. A 26. percben a Leeds is veszélyeztetett, ekkor Harrison célozta meg a kapu bal oldalát, de Leno sejtette, hogy lövés következik, így védeni tudott. A 29. percben már ismét Aubameyang próbálkozhatott, de most az utolsó pillanatban egy védő beleállt a lövésébe. A 40. percben azonban Meslier rántotta le ellenfelét a tizenhatoson belül, amiért büntetőt kapott az Arsenal. Aubameyang állt a labda mögé, és nagyon magabiztosan meglőtte csapata második gólját is. Azonban itt még nem álltak le a londoniak, mivel a 45. percben érkezett a harmadik góljuk is: Ceballos tette a labdát Bellerin elé, aki közelről kilőtte a jobb alsó sarkot, esélyt sem adva a kapusnak.

A második félidőt is nagyon jól kezdte az Arsenal, hiszen már a 47. percben gólt szereztek, ráadásul Aubameyang mesterhármast lőtt: Rowe ívelte oda remekül a labdát a gaboni csatár elé, akinek már csak az üres hálóba kellett fejelnie. Kezdett feljavulni a Leeds is, és míg az 50. percben Raphinha lövését még védte Leno, az 59. percben már szépíteni tudtak a vendégek: Struijk előzte meg a védőket az ötösön belül egy szöglet után, majd pontosan fejelt a kapu bal oldalába. Egyre jobban játszott a Leeds, és a 69. percben még egy gólt lőttek: Roberts látta meg jól, hogy Helder Costa megindult, majd a ellőtte a labdát a kapu bal oldalába. A 76. percben Aubameyang majdnem meglőtte a maga negyedik gólját is. de végül csak jobb a kapufát találta el, a  84. percben pedig Saka lőtte telibe most a bal kapufát. A végére már sem a Leeds, sem pedig az Arsenal nem talált be újra, így már nem változott a végeredmény.

Arsenal – Leeds: 4-2 (3-0)
Gólszerzők: Aubameyang (13. 41. – büntetőből, 47.), Bellerin (45.) ill. Struijk (59.), Costa (69.)
Sárga lap: – ill. Struijk (70.), Dallas (96.)
Kiállítás: – ill. –

A forduló további eredményei és programja:

Szombat:
Leicester City 3–1 Liverpool
Crystal Palace 0–3 Burnley
Manchester City 3–0 Tottenham Hotspur
Brighton 0–0 Aston Villa

Vasárnap:
Southampton 1–2 Wolverhampton
West Brom 1-1 Manchester United
Arsenal – Leeds United: 4-2
20:00 Everton – Fulham (Tv: DigiSport 2)

Hétfő:
19:00 West Ham – Sheffield United (Tv: DigiSport 1)
21:00 Chelsea – Newcastle United (Tv: DigiSport 1)

A forduló jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: