Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatért a rutinos argentin balhátvéd – HIVATALOS

A legutóbb az MLS-ben játszó tapasztalt balhátvéd több mint tíz év után visszatért az argentin bajnokságba, miután új egyesülete a vasárnapi napon erősítette meg érkezését…

 

Az Aldosivi együttese hivatalos csatornáin keresztül közölte, hogy leigazolta a korábbi válogatott bekket, Emiliano Insúát, aki legutóbb az MLS-ben versengő Los Angeles Galaxy játékosa volt.

A 32 éves balhátvéd 2007-ben a Boca Juniors csapatát maga mögött hagyva kezdte meg egészen mostanáig tartó légiós karrierjét. Insúa a hosszú európai évek során megfordult a Liverpool (2007-2011), a Sporting CP (2011-2013), az Atlético Madrid (2013-2015) és a VfB Stuttgart (2015-2020) alkalmazásában, menet közben pedig kölcsönben a Galatasaray és a Rayo Vallecano mezét is viselhette. A “matracosoknál” tagja volt a 2014-ben spanyol bajnok és BL-döntős együttesnek.

Insúa ott volt a 2007-ben U20-as világbajnokságot nyerő korosztályos nemzeti csapatban, viszont a felnőttek közt 2009 és 2017 között mindössze öt fellépés erejéig számítottak rá az argentin válogatottban, és nem is valószínű, hogy már valaha újra válogatott lehet.

Új csapatánál a nála kevesebb mint három évvel idősebb Fernando Gago lesz az edzője, aki sérülések miatt kényszerült idő előtt befejezni pályafutását, nem sokkal később pedig már meg is kapta első vezetőedzői megbízatását hazája egyik élvonalbeli klubjánál.