Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: súlyos eltiltást kapott az Újpest balhézó játékosa – HIVATALOS

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) elmúlt fordulójában az Újpest nagyon fontos kiesési rangadót nyert meg a Diósgyőr ellen, azonban a találkozó hajrában súlyos sportszerűtlenséget követett el a csapat elefántcsontparti légiósa…

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség legutóbbi fegyelmi ülését követően, hivatalos határozatban erősítette meg, hogy az Újpest elefántcsontparti támadója, Junior Tallo a Diósgyőr elleni mérkőzés hajrájában összeszedett két sárga lapja után való kiállítása nyomán ötmeccses eltiltásban részesült.

Magában a piros lap bizonyára még nem járt volna ennyire súlyos büntetéssel, azonban a 92. percben Tallo a lecserélése közben begyűjtötte a második sárga lapját, miután a játékvezető felszólította őt a játéktér gyorsabb elhagyására, a játékosnál pedig ezt követen elszakadt a cérna. Tallo a lefújást követően megpróbált visszamenni a pályára, csapattársainak és a szakmai stáb tagjainak kellett lefogniuk őt, hogy ne rohanjon oda a játékvezetőhöz. A beszámolók szerint a légiós az öltözőfolyosón sem tudott lehiggadni, Bogár Gergő bíró mellett saját vezetőedzőjével, Michael Oenninggel is összekülönbözött.

A lila-fehérek hivatalos közleményben erősítették meg, hogy fellebbezni fognak az MLSZ-nél a súlyos büntetés ellen.

A korábban az olasz első-, és másodosztályban, valamint a francia második vonalban és a portugál élvonalban is megforduló Tallo az idei szezonban 15 mérkőzésen három gólt szerzett az Újpestben, ez volt az első kiállítása a fővárosi klubnál.