Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Külön engedéllyel irányíthatja csapatát az új edző

A héten nevezte ki a DVSC Kondás Elemér helyére a Huszti-Toldi edzőpárost. Toldi utánpótlás szinten rutinos edzőnek számít, aki rendelkezik a legmagasabb edzői képesítéssel, míg Huszti Szabolcs nyáron fejezte be aktív pályafutását, azóta rövid ideig tanácsadóként dolgozott a Fehérvárnál, illetve Toldi segítője volt a Fehérvár második csapatánál.

Ehhez képest a DVSC kérvényezte az MLSZ-nél, hogy a csupán C-licenccel rendelkező Huszti vezetőedzőként szerepelhessen a mérkőzéseken. Az NB II-ben legalább A-licenc szükséges ahhoz, hogy valaki vezetőedző lehessen.

“A DVSC kérelemmel fordult az MLSZ-hez, hogy a klub első csapatánál Huszti Szabolcs edzőként dolgozhasson. Az MLSZ figyelemmel a Covid járvány miatt kialakult helyzetre, a képzési programok felfüggesztésére, az elnökség e témában hozott határozatára, valamint a hatályos Regisztrációs Kártya Szabályzat alapján, a soron következő képzési program felvételi időpontjáig /UEFA B-A tanfolyam, tervezett időpont 2021 ősz/ engedélyezi Huszti Szabolcs részére az NB-II-es sportszervezetnél az A licences előírással érintett beosztás betöltését.” – áll a szövetsége üzenetében, amit a debsport.com kérdésére küldtek.

C-licenccel hivatalosan nem tölthetne be vezetőedzői feladatot, csak a kispadon ülhetne és nem irányíthatna a technikai zónából. Ezzel a képesítéssel rendszerint utánpótlásban szoktak dolgozni.
Toldi Gábor 2018 óta pro-licences edző.

Az NB II állása