Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólvágót szerződtetne a Leipzig

A három magyar játékost is foglalkoztató RB Leipzignál nem sikerült pótolni a nyáron távozó Timo Wernert, így nem meglepő, hogy nyáron támadót igazolnának.

A Werner pótlására igazolt, norvég Sørloth mindössze 2 gólnál tart a szezonban, egyet-egyet szerzett a bajnokságban, illetve a Bajnokok Ligájában.
A nyáron a Salzburgtól szerződtetett Hee-chan Hwang sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, neki csupán 1 Német-Kupa gólja van. Pedig a dél-koreai játékos nem kis örökséget vett a nyakába, hiszen ő kapta meg Werner 11-es mezszámát.

A lipcsei vezetők is tudják, hogy ez kevés lesz, ha hosszútávon versenyben akarnak maradni a Bayernnel. Ezért nézték ki a francia bajnokság (Ligue 1) egyik gólkirály-jelöltjét, Boulaye Diát. A 24 éves szenegáli válogatott támadó 12 gólt szerzett a francia bajnokságban és ezzel 5. a góllövőlistán, csupán négy góllal lemaradva a listavezető Kylian Mbappe-től.

Dia a Reims játékosa, piaci értékét 12 millió euróra becsüli a transfermarkt, a szerződése 2022 nyaráig érvényes, tehát a franciáknak is az az érdeke, hogy most nyáron eladják. Érdeklődőből nincs hiány, állítólag a támadót szeretné megszerezni a Frankfurt és a West Ham is.

A Leipzig keretében van még egy támadó, de Yussuf Poulsen inkább a mezőnymunkájáról híres és nem a góljairól. Neki jelenleg 4 Bundesliga-gólja van, tavaly ötig jutott, de azért volt már olyan szezon, amikor 15 bajnoki gólja is volt.

A Bundesliga állása