Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz sztárcsapat csábítja a Lipcse magyar klasszisát – sajtóhír

A korábbi beszámolók értelmében a Borussia Dortmund együttesénél merült fel az RB Leipzig magyar húzóemberének a neve, a nemzetközi sajtó pedig immár egy újabb komoly csapattal is hírbe hozta honfitársunkat…

 

A Sport Bild legfrissebb értesülései szerint a Borussia Dortmund mellett az olasz bajnoki (Serie A) listavezető Inter csapata is le akarja igazolni nyáron az RB Leipzig kiváló formában védő magyar kapusát, Gulácsi Pétert.

A 30 esztendős portás 2015 óta védi a lipcsei csapat kapuját, korábban a fiókcsapatnak számító Salzburgban is szerepelt, első külföldi klubja pedig a Liverpool volt, melyhez 2007-ben szerződött az MTK-tól. Az aktuális idényben már 32 tétmérkőzésen védte csapata kapuját, ebből 15 találkozón nem kapott gólt.

A német forrás úgy tudja, hogy a milánói óriásklub kifizetni azt a Gulácsi szerződésében szereplő kivásárlási záradékot, amely értelmében 13 millió euró ellenében klubot válthat a kiszemelt kapus. Egyúttal a milánóiak évente 10 millió eurós gázsit kínálnak a rutinos hálóőr számára.

Kétségtelen, hogy az Inter együttese pótlást keres a veterán kapusa, Samir Handanovic távozása utáni időszakra, amely a szlovén klasszis remek teljesítménye ellenére is hamarosan időszerű lehet, mivel a csapat első számú kapusa nyáron már a 37. születésnapját fogja ünnepelni.