Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: az Európa-liga-kiesés után a bajnokságban is bukott a Leverkusen – videóval

A Bundesliga fordulójában a Bayer Leverkusen a Freiburgot fogadta. A hazaiak hétközben már kiesetek az Európa-ligából a Young Boys ellen, és a bajnokságban javíthattak volna, de ez sem jött össze nekik egy szépítő találaton kívül. Sallai Roland cserként szállt be a mérkőzésbe. 

Az egész mérkőzésen fölényben játszott a Leverkusen, és több helyzetük is volt. A 11. percben Alario érkezett jól egy szögletre és fejesét a léc alá próbálta irányítani, de a kapus elképesztő mozdulattal védeni tudott. A 22. percben Gray szlalomozott át a védőkön és egy az egyben vihette a labdát a kapusra, de lövését Müller elcsípte. A Freiburgnak helyzete se nagyon volt az első félidőben, a hazaiak pedig a sok támadásból sem tudtak betalálni.

A második félidőre azonban nagyon jól jött ki a Freiburg, és már az 50. percben megszerezte a vezetést: Demirovic talált szabad területet a tizenhatoson belül Holer passzát követően, majd ellőtte a labdát a jobb alsó sarokba. Mindössze 11 perccel később meglőtték a második góljukat is a vendégek: Grifo kapta meg a labdát egy villámgyors kontra végén majd Holer elé passzolt, aki közelről nem hibázott. A játékvezető a találat után még visszanézte az esetet, de végül érvényesnek találta. A 70. percben egyenlíteni tudott a Leverkusen, amikor egy remek egyéni akció végén Bailey lőtte a kapu jobb oldalába Müller mellett a labdát. A hazaiak hiába domináltak még a mérkőzés végéig, a gól már nem jött össze nekik, így az egy pont sem, ami egy döntetlenért járt volna.

Bayer Leverkusen – Freiburg 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Bailey (70.) ill. Demirovic (50.), Holer (61.)
Sárga lap: Aranguiz (68.), Bailey (71.) ill. Demerovic (21.), Hofler (73.), Sallai (77.)
Kiállítás: – ill. –

A 23. forduló eredményei:

Péntek:
Werder Bremen 2-1 Frankfurt

Szombat:
Bayern München 5-1 Köln
Borussia Dortmund 3-0 Bielefeld
Stuttgart 5-1 Schalke
Wolfsburg 2-0 Hertha Berlin
RB Leipzig 3-2 Mönchengladbach

Vasárnap:
Union Berlin 1–1 Hoffenheim:
Mainz 0–1 Augsburg
Bayer Leverkusen 1–2 Freiburg

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: