Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Manchester United szakította meg a Manchester City győzelmi sorozatát – videóval

Az angol bajnokság 27. fordulójában érkezett el a második manchesteri derbi a kiírásban. A City a mérkőzés előtt a PL-ben 15 meccse, minden sorozatot figyelembe véve pedig 28 találkozó óta nem talált legyőzőre, és ezt a szériát szakította meg most a United. Pep Guardiola gárdája annyi gólt kapott ma, mint az elmúlt nyolc hazai Premier League-meccsén összesen, és hiába próbálkoztak becsülettel, ma semmi nem akart nekik bemenni. 

Már rögtön a mérkőzés elején, az 1. percben büntetőhöz jutott a Manchester United, miután Gabriel Jesus találta el Martial lábát a tizenhatoson belül. Természetesen most is Bruno Fernandes állt oda a labda mögé, majd a kapu jobb oldalába lőtte a játékszert, és hiába ugrott jó irányba Ederson, elérni már nem tudta. Néhány perccel később azért elkezdett felocsúdni a meglepetésből a City is, és a 9. percben Gündogan vette célba a kaput, de Henderson magabiztosan védett. A 16. percben De Bruyne hibázott, amikor a saját térfelén szórta el a labdát, majd Fred megtalálta Rashfordot, aki rögtön próbálkozott, de Ederson megfogta. A Manchester City birtokolta többet a labdát, de Solskjaer csapata remekül zárta a területeket. A 24. percre a hazaiak berendezkedtek az MU kapuja elé, majd Zincsenko bombázott a kapu felé, de Henderson látványos vetődéssel ütötte ki a labdát oldalra. A City átlövésekkel és belőtt labdákkal próbálta feltörni a vendégek védelmét, de egy védő a végén mindig “jó helyen” volt. Ezzel szemben a Solskjaer csapata sem nagyon brillírozott a helyzetek terén. A 42. percben Daniel James rossz passzából megindulhatott a Manchester City, Fernandesnek pedig muszáj volt szabálytalankodni, majd ezután veszélyes helyről próbálkozhatott De Bruyne, de Henderson épphogy ujjheggyel beleért a szabadrúgásba. A szünet előtt még egy kontrát végigvitt az MU, helyzet viszont nem lett belőle.

A második félidő egy hatalmas City helyzettel kezdődött a 48. percben, és ki is egyenlíthettek volna a hazaiak, de Rodri bombája a keresztlécen csattant. Az 50. percben azonban már a United örülhetett, miután meglőtte a második gólját is: Luke Shaw vezette fel a labdát Dean Henderson kidobásából, majd Marcus Rashforddal történő összjátéka után kilőtte a bal alsót. Az 55. percben ott volt az esély a harmadik MU-gólra is, amikor négy a háromban hozhatta a labdát Solskjaer gárdája, de Daniel James viszont önző volt és passz helyett lőtt. A United kontrákra rendezkedett be, amelyek ültek is, bár a befejezésekkel voltak problémáik, ahogy az 58. percben is, amikor Shaw szerzett labdát, majd Bruno Fernandest választotta, a portugál beadásából pedig Martial fejelhetett, de Ederson védett. Sok helyzet nem jellemezte a második játékrészt, bár a City próbálkozott azért becsülettel, de ma ez valahogy nem ment nekik. A 75. percben azért volt egy nagy ziccerük, amikor egy remek akció végén Foden fordulásból lőhetett, de nem találta el a kaput. Az MU nagyon szépen és rendezetten védekezett, amin nem talált fogást Pep Guardiola gárdája. Még a végén is támadták a vendégek kapuját, de ma itt nem ment be nekik semmi, így pont a Manchester Unitednak sikerült megszakítania a City nagy sorozatát.

Manchester City – Manchester United 0-2 (0-1)
Helyszín: Etihad stadion (Manchester) Vezette: Anthony Taylor
Gólszerzők: – ill. Bruno Fernandes (2. – büntetőből), Shaw (50.)
Sárga lap: – ill. Maguire (32.), Shaw (58.), Henderson (60.)
Kiállítás: – ill. –

Manchester City: Ederson; Cancelo (Walker, 65.), Ruben Dias, Stones, Zincsenko; Rodri, De Bruyne, Gündogan; Sterling, Gabriel Jesus (Foden, 70.), Mahrez. Vezetőedző: Pep Guardiola

Manchester United: Henderson; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; Fred, McTominay; Daniel James, Bruno Fernandes (William, 90+3.), Rashford (Greenwood, 73.); Martial (Matic, 88.). Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

A 27. forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat
Burnley – Arsenal 1-1
 Sheffield United–Southampton 0-2
Aston Villa–Wolverhampton 0-0
Brighton – Leicester 1-2

Vasárnap
West Brom – Newcastle 0-0
Liverpool – Fulham 0-1
Manchester City – Manchester United 0-2
20:15 Tottenham – Crystal Palace (Tv: Spíler 1)

Hétfő
19:00 Chelsea – Everton (Tv: Spíler 1)
21:00 West Ham – Leeds

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: