Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugál sztárcsapat vinné a Boca Juniors kiválóságát – sajtóhír

Helyi lapértesülések szerint a portugál bajnokság (Primeira Liga) idei szezonjában a nyári nagybevásárlás ellenére várakozáson alul teljesítő Benfica csapata az argentin bajnok Boca Juniors együtteséből nézte ki nyáron erősítését…

 

A portugál Récord információi szerint a portugál bajnokságban érdekelt Benfica együttese a nyáron tárgyalások készül kezdeményezni az argentin Boca Juniors csapatának kolumbiai támadója, Sebastián Villa Cano megszerzésére irányulóan.

A 24 éves csatár 2018 óta áll a patinás argentin klub alkalmazásában, és azóta alapembernek számít a támadóegységben. Villa minden sorozatot figyelembe véve 77 tétmérkőzés alatt hét gólt és 14 előkészítést jegyzett az “arany-kékek” szerelésében, tagja volt a 2018-ban argentin szuperkupát, a 2020-ban bajnokságot, a 2021-ben Copa Diego Armando Maradonát nyerő együttesnek. Az azelőtt hazájában a Deportes Tolima csapatában tevékenykedő támadó ellen tavaly eljárás indult, miután volt barátnője bántalmazás miatt feljelentette őt, sokáig úgy tűnt, hogy pályafutása folytatása is veszélybe kerülhet, a Boca azonban a közelmúltban 2024-ig szerződést hosszabbított vele.

Villa aktuális értékét a nemzetközi mértékadó Transfermarkt portálja 6.5 millió euróban határozza meg, de ennél bizonyára többet kell majd fizetniük érte a lisszaboniaknak, hogy meggyőzzék a Boca vezetőségét erősségük eladásáról.