Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tehetséges román irányító igazolt az MLS bajnokához – HIVATALOS

A klub történetének harmadik legdrágább átigazolását hajtotta végre az MLS-bajnok Columbus Crew. Az ohioi együttes a román Alexandru Matan játékjogáért fizetett 1,5 millió eurót.

A 21 esztendős Alexandru Matan a Viitorul, egészen pontosan a Hagi Akadémia növendéke. Az U21-es válogatott középpályás elsősorban a gólhelyzetek kialakításában jeleskedik. Matan alapember volt idén a Viitorulban, amely most a Columbus-nak adta el a már fentebb említett összegért.

A mindössze 167 centis irányító egyelőre tisztázatlan időre írt alá az MLS friss bajnokához, amelyet a közelmúltban a liga első magyar győztese, Németh Krisztián. Matan már a Crew edzéseit látogatja, boldogan pózolt új klubjánál. A columbusi elnök, Tim Bezbatchenko nyilatkozott a transzferről:

„Alex egy ígéretes fiatal játékos, akinek technikai képességei, és a labda mindkét széle való megjátszása is az erőssége. Ez jól illeszkedik a játékstílusunkhoz. Kreatív játékos, aki képes a széleken és középen is játszani, egy újabb dinamikus támadási lehetőséget ad nekünk, amely kritikus fontosságú lesz az elkövetkezendő hónapokban a Bajnokok Ligája és az MLS jelentette elfoglaltságaink miatt.”

– büszkélkedett a klubvezető az új igazolással.