Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: Pirlo a kínos BL-búcsú ellenére nem tart a kirúgástól!

Mint ismert, a Juventusnak hazai pályán nem sikerült kivívnia a továbbjutást az FC Porto ellen. A kínos BL-búcsút követő értékelésében Andrea Pirlo vezetőedző, mint mondta, felkészült arra, hogy sokan a fejét fogják majd követleni.

Kimondottan nem a Juventus szezonja az idei. Bajnoki címvédőként mindössze harmadik a csapat a Serie A-ban, jelenleg 10 pontos hátrányban(ugyan egy meccsel kevesebbet játszva- a szerk.) a listavezető az Interrel szemben; szerda este pedig a Bajnokok Ligájától is búcsúzni kényszerült.

Andrea Pirlo mint mondta nem természetesen nem örül a kiesésnek, de pozitívnak kell maradniuk.

“Nem gondolok a kirúgásra. A Juventus edzője vagyok, a szezon előtt pedig egy hosszútávú, több éves projektet tűztünk ki célul. Már csak azért sem aggódom a jövőm miatt, hiszen a szerződésem aláírásakor elköteleztük magunkat a projekt mellett.” – Idézi a Juve trénerét a Sky Italia.

“Nem örülök annak, hogy innentől egy teljes hetünk lesz arra, hogy felkészüljünk a következő meccsre. Szívesen lemondanék erről azért cserébe, hogy a Bajnokok Ligájában folytathassuk. De a futball már csak ilyen, ezzel a helyzettel kell megbarátkoznunk. Legalább több időnk lesz a játékunk olyan aspektusain dolgozni az edzéseken, amelyekre eddig nem igazán volt időnk.” – Folytatta Pirlo, akit megkérdeztek arról is, hogy elődje, Maurizio Sarri példájából kiindulva (akivel a Juve szintén a legjobb 16 között búcsúzott a BL-ből – a szerk.) valóban nem tart attól, hogy váratlanul megköszönik neki az eddigi munkát.

“Nem, mint mondtam ez meg se fordul a fejembe. Egyébként ogalmam sincs miért kellett Sarrinak távoznia.” – Érkezett a válasz a korábbi kiváló középpályástól.

“Hogy hol hibáztunk a meccsen? Ezen lehetne elmélkedni. Például a szabadrúgásnál (Sergio Oliveira hosszabbításban szerzett gólja – a szerk.)… Olyan szögből kaptunk gólt, amelyből előtte még soha. Talán nem vettük kellően komolyan a távolságot. A sorfalba mindig tudatosan választjuk a játékosokat.. Hibáztunk, kár erről tovább beszélni.” – Zárta gondolatmenetét Pirlo.