Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Löw nem ígéri, hogy Müller és Hummels visszatér a német válogatottba

A német Kicker azt állította, hogy Thomas Müller és Mats Hummels vissza fog térni a német válogatottba, de a még jelenlegi szövetségi kapitány, Joachim Löw elmondta, hogy ezt nem tudja garantálni. 

Joachim Löw ragaszkodik ahhoz, hogy még nem hozott döntést arról, hogy a Bayern München támadóját, Thomas Müllert és a Borussia Dortmund védőjét, Mats Hummelst visszahívja-e a német válogatottban. A tapasztalt páros nem játszott hazája nemzeti csapatában, amióta Löw megmondta nekik és Jerome Boatengnek 2019 márciusában, hogy nekik nincs jövőjük a német válogatottban.

A szövetségi kapitány döntése, miszerint inkább a fiatalokra összepontosít, eddig még nem fizetődött ki, és tavaly novemberben még 6-0-ra kaptak ki Spanyolországtól is. Emiatt egyre hangosabbak lettek azok a hangok, amelyek visszakövetelik a tapasztalt játékosokat, és a német Kicker azt is megszellőztette, hogy Löw a nyári Európa-bajnokságra ismét behívja őket a válogatottba, ami ráadásul 17 év után az utolsó tornája lesz német szövetségi kapitányként.

Löw azonban elmondása szerint nem tudja megígérni, hogy mi lesz a jövőben, de bevallotta, hogy a koronavírus-járvány “felforgatta” a terveit.

“Az ajtót nem is nyitottam ki és nem is csuktam be”

– mondta Löw Müller és Hummels visszatéréséről.

“Akkor, normális körülmények között azt mondtam, hogy nem szeretném, hogy megakadályozzák a válogatott radikális változását. Most viszont itt van nekünk a pandémia és talán meg kell fontolnom a kérdést: megszakítsam-e a csapat már folyamatban lévő változását egy torna kedvéért?”

Müller 100 alkalommal lépett pályára a nemzeti mezben, amióta 2010-ben debütált, Hummelsszel együtt, aki 70 válogatottsággal rendelkezik, és mindketten részesei voltak a 2014-es világbajnoki győzelemnek.