Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Wolfsburg is kivégezte a sereghajtó Schalkét – videóval

A Bundesliga 25. fordulójában a Wolfsburg a csontutolsó Schalke ellen lépett pályára, és sajnos már nem meglepő módon ki is tömte az egykor szebb napokat is megélt csapatot. 

Már az első félidőben fölényben játszottak a hazaiak, és sokat is támadtak, de a gól nem akart nekik összejönni. A Schalke támadásai nem okoztak viszont túl nagy problémát a Wolfsburg védőinek. Végül a 32. percben szerezte meg a hazai csapat a vezetést, igaz csak egy öngóllal: Mustafit találták el a labdával, ami a testéről a saját kapujába pattant. A Wolfsburg még próbálkozott az első játékrészben, de igazán veszélyeztetni nem tudtak.

A második félidőbe azonban beindult a gólgyártás a Schalke nagy bánatára. Az 51. percben lőtte meg a Wolfburg a másodikat, amikor Weghorst lőtt a tizenhatoson kívülről, a labda pedig a kapu jobb oldalában kötött ki. Nem kellett sokat várni a harmadik találatukra sem, ami az 58. percben érkezett: Baku kapta meg a tizenhatoson Weghorst kiugratását és a kapusnak esélyt sem adva bombázott a jobb alsó sarokba. A 61. percben jött a Schalke első nagy helyzete, amikor William bal alsó sarokba tartó lövését Casteels ütötte ki, az ezt követő szöglet után pedig Mustafi lövése szállt el a kapu felett. Nem hibázott viszont a Wolfsburg, ami a 64. percben a negyedik gólját is meglőtte: Brekalo gyűjtötte be a labdát, majd gondolkodás nélkül védhetetlen lövést küldött a kapu közepébe. Itt azonban nem álltak le a hazaiak, és a 80. percben megadták a kegyelemdöfést a Schalkénak az ötödik gól formájában: Philipp lőtt laposan kapura a tizenhatoson belülről, a labda pedig a kapu jobb oldalába ment, ezzel pedig le is zárta a mérkőzést.

Wolfsburg – Schalke 04 5-0 (1-0)
Gólszerzők: Mustafi (32. – öngól), Weghorst (51.), Baku (58.), Brekalo (64.), Phillipp (80.) ill. –
Sárga lap: – ill. William (55.)
Kiállítás: – ill. –

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Augsburg – Mönchengladbach 3-1

Szombat:
Mainz – Freiburg 1-0
Union Berlin – Köln 2-1
Werder Bremen – Bayern München 1-3
Wolfsburg – Schalke 04 5-0
18:30 Borussia Dortmund – Hertha BSC (Tv: Sport 2)

Vasárnap:
13:30 Bayer Leverkusen – Bielefeld (Tv: Sport 2)
15:30 RB Leipzig – Frankfurt (Tv: Sport 2)
18:00 VfB Stuttgart – Hoffenheim (Tv: Sport 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: