Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: lötyögve is hozta, amit kellett a Bayern – videóval!

A Bundesliga 25. fordulójában egy percig sem volt kérdés, hogy az éllovas Bayern München hozza a kötelezőt és legyőzi a Werder Brement.

Az RB Leipziggel fut versenyt a bajnoki címért a Bayern, amely ugyan lépéselőnyben van ellenfelével szemben, de több olyan mérkőzésük is lehet, ami ugyan könnyűnek tűnik, mégis pontokat veszíthetnek. A Werder elleni összecsapás nem ilyen volt. A középmezőny alján elhelyezkedő Werder nem sok mindent tudott mit kezdeni hazai pályán a címvédővel, amely ráadásul viszonylag hamar előnybe is került. Goretzka a 22. percben egy szöglet után talált be, onnantól pedig már nem volt visszaút. A 35. percben aztán egy szép támadás végén Gnabry is eredményes volt Müller passza után, amivel gyakorlatilag el is dőlt minden. A Bayern energiatakarékos üzemmódban menedzselte le a hátralévő időt, legfeljebb csak Lewandowskinak lett volna fontos, hogy betaláljon. A lengyel csatárnak meg is voltak a lehetőségei, ám ezen a délutánon Pavlenka kapus és a kapufák együttes erővel tudták csak megfékezni Lewát – de csak egy darabig.A 67. percben ugyanis egy szöglet után kis szerencsével került oda hozzá a labda és gyakorlatilag az üres kapuba kellett begurítania azt. Ezzel ő lett a Bundesliga történetének második legeredményesebb játékosa holtversenyben (idén ez volt a 32. gólja a bajnokságban). Ezen felül egyébként még háromszor lőtt kapufát a meccsen és nem csak neki voltak kihagyott helyzetei – hatalmas volt a tudáskülönbség a két csapat között. Igaz ez még akkor is, ha a nagy küzdésért a 86. percben megkapta a jutalmát a brémai csapat, amely Rashica elszaladása után végül Fulkrug révén megszerezte a becsületgólt a hajrában. A Bayern győzelme viszont nem forgott veszélyben és így átmenetileg 5 pontos az előnyük a táblázaton.

A Mainz és a Freiburg összecsapásán Sallai Roland és Szalai Ádám egyaránt a kezdőben kaptak helyet. Előbbi több mint 70 percet kapott, utóbbit pedig közel egy óra után cserélték le. A Mainz pedig meglepetésre nyerni tudott a hajrában szerzett találatával. Az sem volt benne a pakliban, hogy a Wolfsburg 5-0-ra kiüti a másodosztály felé zakatoló Schalkét, de ez is bekövetkezett. Az Union Berlin pedig megfordította a meccset és nyert a Köln ellen.

Werder Bremen – Bayern München 1-3
G.: Goretzka (22.), Gnabry (35.), Lewandowski (67.), Fulkrug (86.)

A forduló eredményei és további programja

Péntek
Augsburg – Mönchengladbach 3-1

Szombat
Mainz – Freinburg 1-0
Union Berlin – Köln 2-1
Werder Bremen – Bayern München 1-3
Wolfsburg – Schalke 5-0
18:30 Dortmund – Hertha (Sport 2)

Vasárnap
13:30 Leverkusen – Bielefeld (Sport 2)
15:30 RB Leipzig – Frankfurt (Sport 2)
18:00 Stuttgart – Hoffenheim (Sport 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása