Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: az Újpest és az MTK is fölényesen győzött

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 26. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek kora délutántól egészen az esti órákig…

 

Az első szombati mérkőzésen az Újpest az előzetesen vártnál jóval simábban, 3-0-ra legyőzte a Kisvárda csapatát a Szusza Ferenc Stadionban. A lila-fehérek korán jelentős előnybe kerültek, hiszen már az első negyedórán belül kétgólos vezetésre tettek szert. Előbb Croizet lövetett gólt önzetlenül a georgiai Giorgi Beridzével, majd kisvártatva a várdai védők díszkíséretében ő maga, Yohan Croizet szerzett szépségdíjas találatot. A francia légiós először volt eredményes az NB I-ben. Mire a vendégek már éppen kezdtek volna ébredezni, nem sokkal a szünet előtt Beridze újabb találatával az újpestiek minden kérdést eldöntöttek. A folytatásban a hazaiak célja már inkább csak az eredmény megtartása volt, melyet magabiztosan el is értek, így négy fordulón belüli harmadik sikerükkel pontszámban beérték legyőzöttjüket a középmezőnyben.

Újpest – Kisvárda 3-0 (3-0)
Gólszerzők: Beridze (11., 36.), Croizet (15.), ill.

Az MTK Budapest hozzájuk hasonlóan, ugyancsak 3-0-s hazai győzelmet aratott a Zalaegerszeg ellen egy sokáig kiegyenlített találkozón. Az első félidő kevés lehetőséget hordozott magában, a folytatásban viszont mindkét csapat előtt nyílt helyzet a vezetés megszerzésére. A játékrész derekánál Schön Szabolcs ziccerben ugorhatott ki, és Demjén kapust higgadtan kicselezve gurított a hálóba. Úgy tűnt, hogy ez az egy villanás döntheti el a kék-fehér rangadót, a zalaiak hiába próbáltak meg mindent, a hajrában Lesjak a kapufát találta el. Az utolsó pillanatokban a hazaiak részéről Mezei Szabolcs büntetőből volt eredményes, Prosser Dávid lövése pedig a lécről a kapusra pattanva kötött ki a hálóban, így a végére a negyedik helyét megerősítő MTK masszív különbséggel diadalmaskodott.

MTK Budapest – Zalaegerszeg 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Schön (67.), Mezei Sz. (90. – büntetőből), Prosser (90+3.), ill.

A Diósgyőri VTK és a Budapest Honvéd szombat esti kiesési rangadója gól nélküli döntetlennel zárult. Eleinte jobbára csak a mezőnyben zajlott a küzdelem, és nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, az első felvonás során a Honvéd előtt adódtak kisebb gólszerzési lehetőségek. Ezt követően még inkább a fővárosiak játszottak fölényben, ami a helyzeteket illeti, többször is közel álltak a vezetés megszerzéséhez, de hol Malenica kapus védett, hol a diósgyőri védelem végezte hibátlanul az elhárítást. Az utolsó húsz percben Bogár Gergő játékvezető ipari mennyiségben osztogatta a sárga lapokat, a végére nyolcnál nem adta alább. A hosszabbítás pillanataiban Marin szerzett szabályosnak tűnő találatot a DVTK javára, melyet végül érvénytelenítettek. Gól végül nem született, a Honvéd így is megtartotta hatpontos előnyét a sereghajtóval szemben a kilencedik helyen.

Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

A 26. forduló további programja

Vasárnap:
14:05 Mezőkövesd – Budafok (tv: Duna World)
17:00 Ferencváros – Paks (tv: M4 Sport)
19:15 Puskás Akadémia – MOL Fehérvár (tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye