Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német válogatott: Beckenbauer állást foglalt a kapitánykérdésben

A német labdarúgó-szövetség a keddi napon jelentette be, hogy a tavalyról idén nyárra halasztott Európa-bajnokság után többé nem Joachim Löw fogja irányítani a német válogatottat, a találgatások pedig javában zajlanak, hogy ki veszi át a helyét…

A német sajtó napról napra dobja be az újabb és újabb neveket a következő szövetségi kapitány kilétére vonatkozóan, és a szakértők is folyamatosan leteszik a voksukat egyik, vagy másik szóba kerülő név mellett.

A közelmúltban Ralf Rangnick elárulta, hogy szívesen lenne a válogatott kapitánya, valamint az egykor a magyar válogatottat már irányító Lothar Matthäus is úgy gondolja, hogy Rangnick lenne a legjobb választás a posztra. A minap a német labdarúgás legendás alakja, Franz Beckenbauer is megosztotta álláspontját a Bild olvasóival:

“Határozottan bízom benne, hogy Lothar Matthäus kapja a munkát. Jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és sokat fejlődött”

– jegyezte meg a 75 esztendős sportvezető, aki hozzátette, hogy szívesen látná Hans-Dieter Flicket is a pozícióban, de korántsem biztos benne, hogy a Bayern München elengedné vezetőedzőjét.

Matthäus a napokban úgy fogalmazott, saját bevallása szerint nem foglalkoztatja, hogy átvegye a válogatott irányítását, a közvélemény nyomására azonban elgondolkodna a lehetőségen.

A német válogatott menedzsere, Oliver Bierhoff kihangsúlyozta, hogy maguktól nem lépnek kapcsolatba érvényes szerződéssel rendelkező edzőkkel, kivéve, ha azok külön jelzik, hogy el akarják hagyni aktuális munkaadójukat.