Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kiesőjelölttől kapott ki a Bayer Leverkusen – videóval

A Bundesliga 25. fordulójában a Bayer Leverkusen a kiesőjelölt Bielefeld csapatát fogadta, és nagy meglepetésre ki is kapott tőle. A Bielefeld így kicsit el tudott ugrani a kiesőzónától, míg a Bayer nem tudta így megelőzni a Dortmundot a tabellán.

A Bayer Leverkusen veszélyesebben játszott az első félidőben, de nem sokkal jobban , mint a Bielefeld. A 7. percben már próbálkoztak is a hazaiak, amikor Amiri lőtt kapura Diaby passzából, de a játékszer elment a kapu bal oldala mellett. A 18. percben azonban mégis a Bielefeld szerzett vezetést: Gebauer látta meg jól, hogy Doan beindult, majd le is passzolta neki a labdát, amit a japán játékos a kapus mellett lőtt a hálóba. A Leverkusen azért még próbálkozott, mint a 34. percben Schick, viszont befejezése pontatlan volt, és a kapu mellé lőtte a labdát, 3 perccel később pedig Gray lövését védte bravúrral a kapus. Végül a szünet előtt már nem született gól.

A második félidő egy hatalmas hazai helyzettel kezdődött, amikor a 46. percben Schick próbálkozását blokkolták az utolsó pillanatban a védők, de néhány perccel később már a Bielefeld veszélyeztetett, és Grill szólója utáni lövését kellett védenie a kapusnak. Az 57. percben azonban már ő se tudta megmenteni a csapatát az újabb góltól: egy gyors lefordulást követően Okugawa egy az egyben vihette a labdát a kapusra, közeli lövését pedig nem lehetett már hárítani. A Bayer próbálkozott még, főleg Schick révén, de a befejezések pontatlanok voltak. A 85. percben viszont végre sikerült betalálnia, és szépített csapatának: Alario passzolt remekül Schick  elé, neki pedig csak az üres kapuba kell lőnie, és hosszas videóbírózás meg is adták a gólt. A hosszabbításban még mindkét oldalt láthattunk egy-egy nagy helyzetet, de amíg a Bielfeld próbálkozását a kapus védte bravúrral, addig a Frimpong lövése elszállt a kapu mellett.

Bayer Leverkusen – Bielefeld 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Schick (85.) ill. Doan (18.), Okugawa (57.)
Sárga lap: Frimpong (49.), Wendell (90+6.) ill. Pieper (26.)
Kiállítás: – ill. –

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Augsburg – Mönchengladbach 3-1

Szombat:
Mainz – Freinburg 1-0
Union Berlin – Köln 2-1
Werder Bremen – Bayern München 1-3
Wolfsburg – Schalke 5-0
Borussia Dortmund – Hertha 2-0

Vasárnap:
Bayer Leverkusen – Bielefeld 1-2
15:30 RB Leipzig – Frankfurt (tv: Sport 2)
18:00 Stuttgart – Hoffenheim (tv: Sport 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: