Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ronaldo mesterhármassal és győzelemmel feledtette el a Juve BL kiesését – videóval

Az olasz bajnokság 27. fordulójában a Juventus a Cagliari otthonába látogatott. A torinóiak az első félidőben lerendezték a meccset, legalábbis Cristiano Ronaldo egymaga, mivel mesterhármast szerzett, és ezzel már az összes Serie A-csapat stadionjában betalált már legalább egyszer. A második félidőben feljavult a Cagliari játéka, de ez csak egy szépítésre volt elég. 

Nagyon remek első félidőt játszott a Juventus a Cagliari ellen. Már rögtön a 10. percben megszerezte a torinói gárda a vezetést, amikor egy szögletet követően Ronaldo ugrott a legmagasabbra, majd fejjel talált be a hálóba. A 24. percben Cragno szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kapott a Juve. Természetesen Ronaldo állt a labda mögé, és kilőtte a kapu bal oldalát, ezzel növelve csapata előnyét. A portugál nagyon élte a játékot, és a 32. percben megszerezte a harmadik találatát is: Chiesa passzolta oda nagyon szépen a labdát CR elé, aki meg is indult vele, majd a kapu bal oldalába lőtte a játékszert. A Cagliarinak esélye sem volt az első játékrészben.

A második félidőben kicsit feljavult a hazai csapat, és az 50. perc után Szczesnynek kétszer is hatalmasat kellett védenie. A lengyel kapus azonban a 61. percben már nem tudta megmenteni csapatát a góltól, és szépített a Cagliari: Zappa passzolt remekül Simeone felé a tizenhatoson belülre, amit az argentin tökéletesen lőtt a kapu közepébe. A hazai csapat nagyon szépen játszott az egész játékrészben, de azt is hozzá kell tenni, hogy a Juventus sem erőltette már nagyon, hogy újabb gólt rúgjon. Sok szögletet lőhetett a Cagliari, de újabb veszélyes helyzetük már nem nagyon volt, így a mérkőzés eredménye már nem változott, pedig a 95. percben Ronaldo a negyedik gólját is megszerezhette volna, viszont ziccerben hibázott.

Cagliari – Juventus 1-3 (0-3)
Gólszerzők: Simeone (61.) ill. Ronaldo (10. 25. – büntetőből, 32.)
Sárga lap: – ill. Ronaldo (14.), Cuadrado (18.)
Kiállítás: – ill. –

A 27. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek
Lazio – Crotone 3-2
Atalanta – Spezia 3-1

Szombat
Sassuolo – Hellas Verona 3-2
Benevento – Fiorentina 1-4
Genoa – Udinese 1-1

Vasárnap
Bologna – Sampdoria 3-1
Parma – AS Roma 2-0
Torino – Inter 1-2
Cagliari – Juventus 1-3
20:45 AC Milan – Napoli (tv: Digi Sport 2)

A bajnokság jelenlegi állása: 

A góllövőlista jelenlegi állása: