Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kikapott a Parmától az AS Roma – videóval

Az olasz bajnokság 27. fordulójában az AS Roma a Parma otthonába látogatott, és meglepő módon nagyon simán kapott ki. Az Inter a Torinóval találkozott, és bár megszenvedtek, mégis sikerült begyűjteniük a három pontot. 

Parma – AS Roma:

Meglepő módon az AS Romának esélye sem volt a győzelemre, mivel a Parma határozottan és bátran futballozott, és ezt nem tudták ellensúlyozni a meddő fölényükkel. A hazaiak már rögtön a 9. percben megszerezték a vezetést, amikor egy gyors kontra végén Mihaila talált be a kapu közepébe. A fővárosiak folyamatosan rohamozták a Parma kapuját, de semmi nem ment be.

A második félidőben sem változott a játék képe, viszont az 54. percben Ibanez szabálytalansága után a tizenhatoson belül tizenegyest kaptak a hazaiak, amit Hernani higgadtan értékesített is, ezzel kétgólosra növelve az előnyüket. Mint később kiderült, ezzel a győzelmüket is bebiztosították, mivel a Roma hiába dominált, hiába támadott, semmit nem tudott belőni, amit a hazaiak a higgadt védekezésüknek is köszönhettek.

Parma – AS Roma 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Mihaila (9.), Hernani (55. . büntetőből) ill.
Sárga lap: Osorio (23.), Hernani (66.), Karamoh (90+3.) ill. Peres(32.), Pellegrini (54.), Dzeko (69.)
Kiállítás: – ill. –


Torino–Inter:

Hiába játszott kicsit fölényben az Inter az első félidőben, jónak nehezen lehetett mondani a játékukat. Az első félidő ráadásul egyik oldalon sem hozott gólt, bár a hazaiak közelebb jártak hozzá, mivel a 30. percben Lukics fejese után a labda a kapufáról pattant vissza. Az Internek még kaput eltaláló lövésig sem sikerült eljutnia a játékrészben.

A második félidő azonban már eseménydúsabb volt. A 62. percben Lautaro Martínez harcolt egy ki egy büntetőt Izzo szabálytalansága után, amit Lukaku értékesített higgadtan, ezzel megszerezve csapatának a vezetést. Azonban nem örülhettek sokáig a milánóiak, mivel a 70. percben egyenlített a Torino: egy szöglet utáni hatalmas kavarodás után Antonio Sanabria vágta be a labdát a kapu közepébe. Már úgy tűnt, hogy az Inter pontot fog veszíteni, amikor a 85. percben jött a mérkőzést eldöntő győztes találat: Martínez és Alexis Sánchez mintaszerű beadása után az argentin precízen fejelt a kapu bal oldalába, megmentve ezzel csapatát egy kínos döntetlentől.

Torino–Inter 1–2 (0-0)
Gólszerzők: Sanabria (70.) ill. Lukaku (62. – büntetőből), Martínez (85.)
Sárga lap: – ill. Gagliardini (53.)
Kiállítás: – ill. –

A 27. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek
Lazio – Crotone 3-2
Atalanta – Spezia 3-1

Szombat
Sassuolo – Hellas Verona 3-2
Benevento – Fiorentina 1-4
Genoa – Udinese 1-1

Vasárnap
Bologna – Sampdoria 3-1
Parma – AS Roma 2-0
Torino – Inter 1-2
18:00 Cagliari – Juventus (tv: Digi Sport 1)
20:45 AC Milan – Napoli (tv: Digi Sport 2)

A bajnokság jelenlegi állása: 

A góllövőlista jelenlegi állása: