Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: folytatódik a Mezőkövesd elképesztő sorozata

A legutóbb decemberben vereséget szenvedő Mezőkövesd fogadta a legutóbbi két bajnokiját elveszítő Budafokot. A hazaiak edzője, Pintér Attila sárga lapos eltiltása miatt csak a lelátóról figyelhette a csapatát. Hétközben mindkét csapat kiesett a Magyar Kupából.

A hazai csapat gyorsan megszerezte a vezetést, egy gyönyörű támadás végén a válogatottba ismét meghívót kapó Cseri Tamás talált be 1-0!  A 37. percben Budafok büntetőből egyenlített. Egy szöglet után, a felszabadítani igyekvő Nagy Dániel mélázott el és így az ellenfél lábát találta el. A tizenegyest Kovács értékesítette 1-1!

A második félidőben a Mezőkövesd mindent megtett, hogy újra megszerezze a vezetést. Ez a 60. percben sikerült is, amikor a félidőben beálló, Vojtus talált be az ellenfél kapujába 2-1!
A folytatásban a Mezőkövesd érezhetően visszavett a tempóból, azonban a Budafok nem tudott betalálni, így a kövesdi csapat szériája folytatódik, immár 13 bajnoki óta veretlen a csapat.

Mezőkövesd Zsóry – Budafoki MTE 2-1 (1-1)
Helyszín: Mezőkövesd, Városi Stadion Vezette: Berke B.
Gólszerzők: Cseri (14.) ill. Kovács (37.- büntetőből)

Két gyenge formában lévő zöld-fehér csapat találkozott a Groupama Arénában. A Fradi az elmúlt öt bajnokijából csupán kettőt tudott megnyerni, míg a Paks csupán egy meccset a legutóbbi öt meccséből.

A Paks az első támadásából kiharcolt egy büntetőt, amit a gólkirály-jelölt Hahn János értékesített 0-1!
Ezután a Ferencváros óriási nyomás alá helyezte Rácz Gergő kapuját, aki jól állta a sarat, azonban a 23. percben Laidouni fejesével ő is tehetetlen volt.
A második félidő szinten kísértetiesen úgy kezdődött mint az első, csak ezúttal a Ferencváros kapott egy vitatható büntetőt. A büntetőt Uzuni végezte el, hibátlanul 2-1! A folyamatos nagy nyomás alatt elfáradhatott a Paks, a 62. percben Bognár adta el a labdát a saját térfelén, majd a teljesen eltolódott védelemnek köszönhetően, Robert Mak teljesen üresen érkezett a kapu elé és nem is hibázott 3-1!
A 76. percben az egész meccsen aktív Boli villant meg, kicselezett két védőt, majd szépen lőtt a hosszú alsó sarokba 4-1!
A 88. percben a korábban csereként beálló Szendrei kozmetikázta az eredményt 4-2! Nem sokáig tartott a két gólos különbség, egy perccel később a szintén csereként pályára lépő Baturina is gólt szerzett 5-2!

Ferencvárosi TC – Paksi FC 5-2 (1-1)
Helyszín: Budapest, Groupama Aréna Vezette: Karakó F.
Gólszerzők: Laidouni (23.), Uzuni (49.- büntetőből), Mak (62.), Boli (76.), Baturina (89.) ill. (Hahn 2.- büntetőből), Szendrei (88.)

A 26. forduló további programja

Szombat:
Újpest FC – Kisvárda 3-0
MTK – Zalaegerszeg 3-0
Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd 0-0
Vasárnap:
19:15 Puskás Akadémia – MOL Fehérvár (tv: M4 Sport)

Az NB I állása

A góllövőlista élmezőnye