Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wolves: friss hírek érkeztek a fejsérülést szenvedő kapusról – videóval

Nuno Espírito Santo, a Wolverhampton portugál menedzsere a Liverpool elleni 1-0-s vereség után beszélt kapusa, Rui Patrício az állapotáról, akit a mérkőzés hajrájában fejsérülés miatt kellett lecserélni.

A hétfő esti összecsapáson körülbelül negyedóráig állt a játék, miután a 86. percben Rui Patrício összeütközött csapattársával, Conor Coadyval Mohamed Salah helyzeténél. Coady sajnos nem tudta időben elhúzni a lábát, és így a térdével fejen találta Rui Patríciót. A 33 éves portugál kapust sokáig nem is merték megmozdítani, ápolása több mint tíz percig tartott. Mohamed Salah labdája egyébként a kapuban kötött ki, ám miután a hálóba került a labda, az asszisztens beintette a lest. A vonalazgatás után kiderült, hogy jogosan. Azt már sosem tudjuk meg, hogy elkerülhető lehetett-e volna az ütközés, ha a partjelző előbb beinti a lest. Az asszisztens egyébként a rájuk vonatkozó szabály szerint járt el, amikor végigengedte az akciót. Mindenesetre egy hasonló játékhelyzetben sérült meg az idény elején a Liverpool hátvédje, Virgil van Dijk is, aki Jordan Pickforddal ütközött és szenvedett térdszalagszakadást.

„Rui jól van, teljesen magánál van, emlékszik arra, mi történt. Az orvosok szerint megnyugtató az állapota. Úgy láttam, Coady térde eltalálta a fejét, de már beszéltünk vele, hála istennek jól van. Nyilván egy ilyen eset miatt mindannyian aggódunk, de rendbe fog jönni” – nyilatkozta a Sky Sportsnak Nuno Espírito Santo.

Azt egyelőre nem tudni, kell-e mérkőzéseket kihagynia a 33 esztendős portugál válogatott kapusnak. Ebben az idényben történt már a Wolvesnál súlyos fejsérülés, novemberben Raúl Jiménez az Arsenal elleni találkozón David Luizzal ütközött, a támadót koponyatörés miatt meg kellett műteni. A mexikói csatár azóta nem lépett pályára.