Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar válogatott: Rossi bizakodva várja a selejtezőket

A világbajnoki selejtezők megkezdésére készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya a pénteki napon egy sajtótájékoztató keretein osztotta meg gondolatait a közelgő mérkőzések kapcsán…

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a lengyelek legnagyobb sztárja, Robert Lewandowski megállításával kapcsolatban elmondta, hogy nem kell túlmisztifikálni a dolgot, de nyilván borzasztóan nehéz lesz ellene játszani:

“Volt már ilyen korábban, Walesben például ott volt Ramsey és Bale is, akikről szintén tudjuk, mennyire jó játékosok. Lewandowskiban mindig benne van valami váratlan és meglepő húzás. Ha őszinték akarunk lenni, az elmúlt két-három szezonban senkinek sem sikerült megállítania. Nekünk is arra kell törekednünk, hogy egységesek legyünk, egymást kisegítve, ahogy korábban is tettük, és Lewandowskinak minél kevesebb lehetőséget kell hagynunk a kapura lövésre. Ha ez sikerülne, az fontos fegyvertény lenne.”

Jóval nehezebb kérdés lehet a hosszú ideje ágyéksérüléssel bajlódó Szoboszlai Dominik pótlása, de a kapitány úgy véli, hogy máskor is bizonyítottak már a többiek:

“A csapat már bizonyította, hogy a hiányában is jó teljesítményt és eredményt tud elérni. Próbálunk most is a legjobban felkészülni erre a szituációra. Kalmár Zsolt például nagyon jó megoldás lehet. Úgy tudjuk, egészséges, de meg kell várnunk, hogy megérkezzen, és lássuk, milyen formában van.”

A magyar válogatott március 25-én Lengyelország ellen kezdi meg a vb-selejtezősorozatot a Puskás Arénában, majd három nappal később San Marinóban, március 31-én pedig Andorrában lép pályára. A csoport tagja még Anglia és Albánia nemzeti válogatottja.