Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Menesztette edzőjét a nemzetközi porondra hajtó gárda!

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayer Leverkusen gárdája menesztette edzőjét, Peter Boszt. Utódja az idény végéig Hannes Wolf lesz.

A Bayer Leverkusen gárdája a mai nap folyamán hivatalos fórumain bejelentette, hogy a jövőben nem Peter Bosz fogja irányítani az együttest. A “Gyógyszergyáriak” kiválóan kezdték a szezont, hiszent sokáig veretlenül vezették a tabellát, ám karácsony előtt a véghajrában kikaptak a Bayern Münchentől, ami megtörte a csapat lendületét. Azóta ugyanis 13 bajnokijukból mindössze 3-at tudtak megnyerni, míg hétszer is vereséget szenvedtek, legutóbb épp a Dárdai Pál vezette Herthától. Ezen kívül a csapat búcsúzott a Német Kupa küzdelmeitől és az Európa-ligától is. A Leverkusen vezetősége egy szűkszavú közleményben köszönte meg a holland menedzser munkáját:

Szeretnénk megköszönni Peter Bosznak azt, amit a Leverkusenért tett. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőben.

Peter Bosz 2018 decemberében ült le a Leverkusen kispadjára, amelyet 108 mérkőzésen irányított. Mérlege 59 győzelem, 16 döntetlen és 33 vereség. Helyét az idény végéig Hannes Wolf veszi át, akinek segédje a csapat korábbi játékosa és edzője, Peter Hermann lesz.