Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Hertha egy félidő alatt elintézte a Levekusent – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 26. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC gárdája a közvetlen élmezőnyt üldöző Bayer Leverkusen ellen próbált szerencsét…

Jókora meglepetésre a Hertha BSC csapata három első félidei találattal 3-0-ra legyőzte a Bayer Leverkusen együttesét. Nagyszerűen indult a mérkőzés a kiesés réme elől menekülő berliniek számára, hiszen öt perc sem telt el a találkozóból, amikor Deyovaisio Zeefuik kapásgóljával magukhoz ragadták a vezetést, ami hamar megadta a találkozó alaphangját. A továbbiakban felébredtek a “gyógyszergyáriak”, Schick fejese azonban elkerülte Jarstein ketrecét, majd nem sokkal a félidő derekán túl egy remek kontra végén Matheus Cunha jóvoltából ismét a hazaiak tudtak eredményesek lenni. A második találat olyannyira sokkolta az előzetesen esélyesebbnek tartott Leverkusent, hogy gyorsan megkapták a harmadikat is, a kolumbiai Jhon Cordoba egy közeli kipattanó értékesítésével növelte tovább a Hertha előnyét. Parádés első félideje révén 3-0-s előnnyel vonulhatott pihenőre Dárdai Pál serege. A folytatásban alig néhány perc elteltével akár a negyedik góljukat is megszerezhették volna a kék-fehérek, azonban a korábban két előkészítést vállaló Lukebakio találatát a videóbíró kezezés miatt érvénytelenítette. Peter Bosz hiába próbálta felrázni a Leverkusent, háromgólos hátrányból nem sok esélye volt a Leverkusennek, és ahogy haladt előre a találkozó, a hitüket is egyre inkább elveszítették, miközben a Hertha magabiztosan futballozott. Dárdai a hajrában már kulcsembereinek pihenőt is adhatott, például fiát, Mártont is lehozta, aki zsinórban az ötödik bajnokin volt kezdő, és az előző négyet kivétel nélkül végig játszotta.

A Mainz korábbi győzelme után nagyon kellett a Herthának a három pont, amely így a 14. pozícióban egy ponttal előzi meg a már osztályozós Köln együttesét.

Hertha BSC – Bayer Leverkusen 3-0 (3-0)
Gólszerzők: Zeefuik (4.), Matheus Cunha (26.), Cordoba (33.), ill.

 

A 26. forduló eredményei és további programja

Péntek:
Arminia Bielefeld 0–1 RB Leipzig

Szombat:
Bayern München 4–0 VfB Stuttgart
Eintracht Frankfurt 5–2 Union Berlin
1. FC Köln 2–2 Borussia Dortmund
Werder Bremen 1–2 Wolfsburg
Schalke 04 0–3 Borussia Mönchengladbach

Vasárnap:
Hoffenheim 1–2 Mainz
Hertha BSC 3–0 Bayer Leverkusen
18:00 Freiburg – Augsburg (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye