Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: góleső volt Németországban

Az elmúlt hetekben kitűnő formába lendülő Stuttgartnak minden esélye megvolt, hogy megállítsa a szintén kitűnő formában lévő Bayernt.

A 12. percben tovább nőttek a vendégek esélyei, amikor egy videózás után Davies-t kiállította a játékvezető. Nos a kiállítás nem úgy hatott a találkozóra, ahogy azt sokan várták. Hat perccel később Lewandowski találatával megszerezte a vezetést a Bayernnek.
A 22. percben egy lélegzetelállító akció végén Gnabry újabb gólt szerzett a hazai csapatnak. Mindössze egy perccel később, megint Lewandowski volt eredményes. A lengyel támadónak ez volt a 34. gólja a bajnokságban, amivel beállította az egyéni rekordját.
A 39. percben meg lett az új rekordja is a lengyel támadónak, aki a Bundesliga történetének második játékosa lett, aki elérte egy szezonon belül a 35 gólt, Gerd Müller után.

A második játékrészben a Bayern érthetően visszavett, de még így is több komoly gólszerzési lehetőségük is volt, a Stuttgart is mindent megtett a szépítésért, azonban nem sikerült betalálniuk, ezzel ők lettek az egyetlen csapat a délután pályára lépő csapat közül, akiknek nem sikerült gólt szerezniük.

Bayern München – VFB Stuttgart 4-0 (4-0)
Helyszín: München, Allianz Arena Vezette: D. Schlager
Gólszerzők: Lewandowski (18., 23., 39.), Gnabry (22.) ill.
Kiállítva: Davies (12.) ill.

A mérkőzés összefoglalója

Három nyeretlen találkozó után hazai pályán próbált meg javítani, a BL-helyek egyikére hajtó Frankfurt. Az ellenfele az az Union Berlin volt, amely nagy meglepetésre szintén esélyes a nemzetközi kupaindulásra.

A hazai csapat jól kezdte a találkozót, a házigólkirály André Silva, már a 2. percben eredményes volt. A frankfurti öröm nem sokáig tartott, a rutinos német támadó, Kruse már a 7. percben kiegyenlített.
A félidő végét megnyomta a Frankfurt, előbb a 35. percben a berlini Andrich vétett öngólt, majd néhány perccel később Kostic is betalált. Még ekkor sem volt vége, a 41. percben Silva megszerezte a második gólját is.
Az első játékrész legvégén, még Kruse visszahozta az Uniont lőtávolságon belülre.

Az Union próbált élni a lélektani előnyével, végig támadták a második félidőt, de nem volt szerencséjük. A 92. percben Zuber bevitte a kegyelemdöfést. Mivel a Dortmund botlott a fordulóban a Frankfurt megerősítette 4. helyét a bajnokságban.

Eintracht Frankfurt – Union Berlin 5-2 (4-2)
Helyszín: Frankfurt, Deutsche Bank Park Vezette: M. Schmidt
Gólszerzők: Silva (2., 41.), Andrich (35.- öngól), Kostic (41.), Zuber (90.+2) ill. Kruse (7., 45.+3)

A 26. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Bielefeld 0–1 RB Leipzig

Szombat:
Bayern München 4 – 0 Stuttgart
Frankfurt 5 – 2 Union Berlin
Köln 2 – 2 Borussia Dortmund
Werder Bremen 1 – 2 Wolfsburg
18:30 Schalke – Mönchengladbach

Vasárnap:
13:30 Hoffenheim – Mainz (Tv: Sport 1)
15:30 Hertha Berlin – Bayer Leverkusen (Tv: Sport 1)
18:00 Freiburg – Augsburg (Tv: Sport 1)

A Bundesliga állása

A góllövőlista élmezőnye