Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: egyre távolabb a BL-től a Dortmund

Kötelező győzelem várt a BL-inudlásra hajtó Dortmundra, azonban Köln hiába gyűjtött csupán 1 pontot az elmúlt öt mérkőzésén, egy nagyon kellemetlen ellenfél és ezt bizonyították is a találkozón.

Azonban Erling Haalandra kevés csapatnak van ellenszere, a Kölnnek sem volt. A norvég támadó, már a 3. percben bevette a Kecskések kapuját. Viszont a folytatásban elmaradtak a dortmundi a rohamok. Ami vissza is ütött, videózás után Siebert játékvezető tizenegyest ítélt a Köln számára, amit Duda magabiztosan értékesített.

A második félidőben a Köln akarata érvényesült és a 65. percben Jakobs góljával a vezetést is meg tudták szerezni. Szenvedett a Dortmund, semmi sem sikerült a csapatnak, majd a 90. percben Haaland ismét betalált. A 20 éves Haaland a 19 éves Knauff beadását váltotta gólra.

A döntetlennel egyik csapat sem lehet igazán elégedett. A Köln a kiesés elől menekül, míg ezzel a döntetlennel a Dortmund, még messzebb került a BL-indulástól.

Köln – Borussia Dortmund 2-2 (1-1)
Helyszín: Köln, Rhein Energie Stadion Vezette: D. Siebert
Gólszerzők: Duda (35.- büntetőből), Jakobs (65.) ill. Haaland (3., 90.)

A mérkőzés összefoglalója

Két zöld-fehér csapat találkozott Brémában. A Wolfsburg a Bayern-Leipzig duó mögött kissé lemaradva magabiztosan tartja a harmadik helyet, azonban a jó pozíciója megtartásához muszáj volt megvernie a tabella alsó felében helyet foglaló Werdert.

A 9. percben A Werder amerikai válogatott támadójának, Sargent öngóljával megszerezte a vezetést a Wolfsburg. Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de csak a 42. percben láthattunk megint gólt, ekkor Weghorst talált be, ezzel már két góllal vezetett a vendég csapat. A félidő vége előtt, még Mohwald is betalált, így egy gólra feljött a Werder.

A második félidőt is a vendég csapat uralta, azonban gólt nem sikerült szereznie egyik csapatnak sem.

Werder Bremen – Wolfsburg 1-2 (1-2)
Helyszín: Bréma, Weserstadion Vezette: R. Schroder
Gólszerzők: Mohwald (45.) ill. Sargent (9.- öngól), Weghorst (42.)

A 26. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Bielefeld 0–1 RB Leipzig

Szombat:
Bayern München 4 – 0 Stuttgart
Frankfurt 5 – 2 Union Berlin
Köln 2 – 2 Borussia Dortmund
Werder Bremen 1 – 2 Wolfsburg
18:30 Schalke – Mönchengladbach

Vasárnap:
13:30 Hoffenheim – Mainz (Tv: Sport 1)
15:30 Hertha Berlin – Bayer Leverkusen (Tv: Sport 1)
18:00 Freiburg – Augsburg (Tv: Sport 1)

A Bundesliga állása

A góllövőlista élmezőnye