Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: újabb súlyos pofonba szaladt bele a Schalke – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 26. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén két hosszú hetek óta nyeretlen csapat, a Borussia Mönchengladbach és a Schalke 04 együttese találkozott egymással a javítás reményében…

A két pocsék formában lévő csapat közül a jobban álló Borussia Mönchengladbach tudott kilábalni a hullámvölgyből, miután 3-0-ra legyőzte a saját stadionjában pályára lépő Schalke 04 gárdáját. Jobban kezdte a Gladbach a mérkőzést, és az első negyedóra végén egy lecsorgó labdát a csapatkapitány, Lars Stindl tüzelt közelről a léc alá. Biztosan őrizte előnyét a vendég csapat, és több lehetősége lett volna akár a vezetés növelésére is az első félidőben, ám nem tudtak élni a kínálkozó helyzetekkel. Nem sokkal a szünet azonban már nem úszta meg a Schalke: előbb egy szöglet után Stefan Lainer fejesével voltak eredményesek a vendégek, nem sokkal később pedig Frederik Ronnow vétett öngólt. Ezzel alakult ki a 3-0-s végeredmény, amely a Schalke menthetetlen pokoljárása folytatása mellett azt jelentette, hogy a Gladbach hét győzelem nélküli bajnoki után, január 22. óta először tudott újra diadalmaskodni.

A Schalke a számos edzőváltása ellenére sem tud kikászálódni az immár másfél szezon óta tartó hullámvölgyből, amellyel most már egyre inkább úgy tűnik, hogy ősztől a másodosztályban találhatnak gyógyírt.

Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach 0-3 (0-1)
Gólszerzők:ill. Stindl (15.), Lainer (63.), Ronnow (72. – öngól)

 

A 26. forduló eredményei és további programja

Péntek:
Arminia Bielefeld 0–1 RB Leipzig

Szombat:
Bayern München 4–0 VfB Stuttgart
Eintracht Frankfurt 5–2 Union Berlin
1. FC Köln 2–2 Borussia Dortmund
Werder Bremen 1–2 Wolfsburg
Schalke 04 0–3 Borussia Mönchengladbach

Vasárnap:
13:30 Hoffenheim – Mainz (Tv: Sport 1)
15:30 Hertha BSC – Bayer Leverkusen (Tv: Sport 1)
18:00 Freiburg – Augsburg (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye