Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: 25 mérkőzés óta veretlen a válogatott

Fantasztikus formában menetel hosszú hónapok óta a története legnagyobb blamája, a 2018-as világbajnokságról való lemaradás után az olasz válogatott, amely a szerda esti, Litvánia elleni sikerével egyrészt háromból három sikerrel kezdte a világbajnoki selejtező sorozatot, másrészt pedig…

 

Az olasz válogatott a tegnapi győzelmének köszönhetően már zsinórban a 25. mérkőzését vívta meg veretlenül, Roberto Mancini irányításával így történelmi magasságokban szárnyal a nemzeti egyesület. Az 56 esztendős szakember közel két évvel ezelőtt, 2018. május 15-én vette át a Squadra Azzurra irányítását, azóta pedig 30 mérkőzésen 21-7-2-es mérleget produkáltak.

A nemzeti csapat 2018. szeptember 10-én Portugália ellen szenvedett utoljára, 1-0-s vereséget a Nemzetek Ligájában, az azóta lejátszott 25 mérkőzésből pedig húszat megnyertek öt döntetlen mellett. Ezzel Mancini beállította a 2006-os világbajnok admirális, Marcello Lippi veretlenségi szériáját, amelyet még 2004 és 2006 között produkált a válogatott élén. A mindenkori olasz rekordhoz is már csak öt meccset kell vereség nélkül megvívniuk, hiszen Vittorio Pozzo irányításában az Azzurri annak idején, 1935 és 1939 között 30 találkozót hozott le veretlenül.

Mancini amellett, hogy több fiatal játékost beépített a csapatba, valóban felrázta a tetszhalott állapotából a sötét Ventura-korszak után a válogatottat. Olaszország tízből tíz győzelemmel abszolválta az Európa-bajnoki selejtezőket, most pedig háromból három sikerrel indította a vb-selejtezősorozatot, és akár mindkét tornának komoly esélyekkel vághatnak neki.