Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: erődemonstráció a rangadón – videóval

Az elmúlt pár nap Sergio Agüeróról szólt, aki tíz év után távozik a Manchester City együttesétől, most pedig a kezdőben kapott helyet a Leicester elleni rangadón. A hazai csapat támadósorára sem lehetett panasz, a Leicester Vardy-val és a remekformában lévő ex-Man. City-játékossal Iheanachóval állt fel, akivel szerződést hosszabbított a klub.

Mégsem az ő tündöklésükkel kezdődött a találkozó. Az 5. percben Fernandinho rúgott hatalmas gólt, azonban Paul Tierney érvénytelenítette a találatot, mivel Agüero lesen maradt és zavarta a kilátásban Schmeichelt.
A Manchester City óriási fölényben játszott. Egy labdaszerzés után Agüero lőhetett közelről, de messze fölé szállt a labdája. A 23. percben De Bruyne végezhetett el szabadrúgást, ami a felső lécen csattant. A Man. City fölényét mutatja, hogy az első félidőben volt olyan 5 perces szakasza, amikor 95 %-ban birtokolták a labdát. Mintha bosszúra szomjaztak volna a manchesteriek, mivel a 3. fordulóban 5-2-re nyert a Leicester az Etihad Stadionban, ez volt Pep Guardiola első mérkőzése edzői pályafutása során, amikor az általa irányított csapat öt gólt kapott.
A folytatásban sem vett vissza a listavezető, záporoztak a lövések a Leicester kapujára, azonban rendszeresen célt tévesztettek. A Leicester kapura lövési kísérlet nélkül zárta az első félidőt, annak ellenére, hogy az utolsó másodpercekben Vardy betalált Ederson kapujába, azonban lesen volt a támadó.

Második félidőre egy nyíltabb játékkal jött ki a hazai csapat, amit Tielemans lövése jelzett, Ederson könnyedén védett. Pár perccel később ziccerbe került a belga középpályás, de az utolsó pillanatban Ruben Dias menteni tudott.
Az 59. percben megtört a jég és betalált a Manchester City. Egy kapu előtti tűzijáték végén Mendy tekert gyönyörűen Schmeichel kapujába, a dán kapusnak esélye sem volt 0-1! A 74. percben De Bruyne adott fantasztikus labdát Gabriel Jesus-nak, aki Sterlinghez passzolt. Az angol támadó leültette a teljes visszafutó leicesteri védelmet, majd adott egy születésnapi ajándékot Jesus-nak 0-2!

Ezzel a győzelemmel a Manchester City holnapig biztosan 17 (!) pontosra növelte az előnyét a városi rivális, United előtt. Guardiola együttesének ez volt sorozatban a 9. idegenbeli győzelme, egyre közelebb a 11 meccses rekord, amit a 2008-as Chelsea és a 2017-es Manchester City tart.

A mérkőzés összefoglalója

A 30. forduló eredményei és további programja:

Szombat

Chelsea – WBA 2-5
Leeds – Sheffield United 2-1
Leicester – Man. City 0-2
21:00 Arsenal – Liverpool (Tv: Spíler 1)

Vasárnap

13:00 Southampton – Burnley (Tv: Digi Sport 1)
15:05 Newcastle – Tottenham (Tv: Spíler 1)
17:30 Aston Villa – Fulham (Tv: Digi Sport 1)
20:30 Man. United – Brighton (Tv: Spíler 1)

Hétfő

19:00 Everton – Crystal Palace (Tv: Spíler 1)
21:15 Wolverhampton – West Ham (Tv: Digi Sport 1)

Leicester City – Manchester City 0-2 (0-0)
Helyszín: Leicester, King Power Stadion Vezette: P. Tierney
Gólszerzők:ill. Mendy (59.), Jesus (74.)

A Premier League állása

A góllövőlista élmezőnye