Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: nem született döntés a rangadón, a Fradi még nem bajnok

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában az első és a második helyezett találkozott egymással – pontosabban a Ferencváros a Puskás Akadémia együttesét fogadta. A rangadó pedig szoros mérkőzést hozott.

December 20 óta a Puskás Akadémia 13 tétmérkőzést játszott, amiből 10-et meg is nyert. A parádés tavaszi szezonjuk pedig a klub történetének legjobb eredményét is megalapozta: minden esély megvan arra, hogy idén a második helyen zárják a bajnokságot. A jó forma okán pedig egyáltalán nem tűnt olyan toronymagas favoritnak a meccs előtt a Fradi, amely amúgy is egy picivel visszafogottabb tavaszt fut. A zöld-fehérek a bajnoki cím matematikai bebiztosításán fáradoznak, de bőven van előnyük – nem kellett rágörcsölniük a PAFC elleni rangadóra. Ezt pedig a felcsútiak ki is használták.

Rögtön a legelején vendég rohamokat jegyezhettünk fel: előbb Knezevic durrantott fölé egy országos ziccert; majd nem sokkal később Nunes már be is tudta venni Dibusz kapuját. Ez pedig azt is jelentette, hogy korán, már a 7. percben előnybe került a Puskás – és ezek után is nagy kedvvel futballoztak tovább. Az első félidő többnyire a felcsútiakról szólt, akik sokkal jobban tudták érvényesíteni az akaratukat és több helyzetet is dolgoztak ki. A Fradi ezzel szemben nem találta a ritmust. Sem taktikailag, sem pedig lélektanilag nem álltak a helyzet magaslatán. A szünetben Rebrovnak fel is kellett ráznia őket, hiszen az FTC csak árnyéka volt az őszi önmagának.

A második félidő elején azonban még jól tartotta magát a PAFC. Akadtak komoly lehetőségeik és a hazaiak sokáig nem tudták megtörni őket. Az utolsó 20 percre azonban megérkezett a meccsbe a Fradi és hirtelen nagyon komoly nyomás zúdult Tóth kapujára (aki egyébként remekül védett). Érkeztek a Fradi-ziccerek, a 77. percben pedig Laidouni révén meglett az egyenlítőgól is egy szöglet után. Onnantól pedig a meccs új életre kelt, hiszen mindkét csapat bátran támadhatott a győzelem megszerzéséért.

Több gól azonban már nem született, pedig mind a két oldalon komoly erőket mozgósítottak. Pontosztozkodás lett a vége így, ami lényegében mindkét csapatnak ugyanolyan “jó”. A Fradi 13 pont előnnyel vezeti a bajnokságot, a Puskás Akadémia előnye pedig 8 pont a Fehérvárral szemben.

Ferencváros – Puskás Akadémia 1-1
G.: Nunes (7.), Laidouni (77.)

A 28. forduló eredményei és további programja

Péntek
Mezőkövesd 0-1 Kisvárda

Szombat
MTK Budapest – Budafok 0-0
MOL Fehérvár – Újpest 4–0
FTC – Puskás Akadémia 1-0

Vasárnap
14:30 Diósgyőr – Paks (Tv: M4 Sport)
17:00 Zalaegerszeg – Honvéd (Tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása