Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: ötgólos találkozón győzedelmeskedett az Atalanta – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 30. fordulójának vasárnap esti mérkőzésein az AS Roma és az Atalanta képviseltette magát az élbolyból, mindketten középmezőnybeli ellenféllel szemben.

Meglepetésre a vendégek voltak jobbak a mérkőzés egészében, azonban hiába a jobb foci és a több lehetőség, ha azokat nem rúgják be, nyilván nem tud győzni a csapat és ez így is lett. Több helyzetet is kidolgozott a Bologna, de sem Palacio, sem Svanberg, sem Soriano és Danilo sem tudott élni a gólszerzési esélyével. Ellenben az AS Roma spanyol csatára, Borja Mayoral igen, aki a 44. percben juttatta előnyhöz a fővárosi együttest. A második félidőben a Roma mutatta azt a fajta a dominanciát, amelyet az elsőben a Bologna, de újabb találat már nem jött össze, ugyanis csak egyetlen komolyabb gólszerzési esélye volt a Farkasoknak, de azt Bruno Peres elpuskázta, viszont így is begyűjtötte csapata a nagyon fontos három pontot.

AS Roma – Bologna 1-0 (1-0)
Játékvezető: M. Guida, Helyszín: Stadio Olimpico (Róma)
Gólszerzők: B. Mayoral (44.) ill. –

A vendég együttes végig kontrollálta a mérkőzést és már az első játékrészben eldönthették volna a három pont sorsát, de nyitva hagyták a találkozót, hiába remekelt Malinovsky és Zapata. Előbbi két gólpasszt osztott ki, míg utóbbi értékesítette mindkettőt. Az első egy szögletet követően esett, akkor az ukrán középpályás tekert kiválóan a kapu elé, a kolumbiai csatár pedig remekül érkezett rá. Még a szünet előtt ugyanez volt a forgatókönyv, ám akkor nem rögzített helyzetből esett a találat Zapata révén. Emellett még több esélye is volt a gólszerzésre az Atalantának, de nem jött össze. Ez a második félidőben meg is bosszulta magát, ugyanis felállt a kétgólos hátrányból a Fiorentina és lendületesebb focival előrukkolva Vlahovic duplájával egyenlíteni tudtak a 67. percben. Azonban a bergamóiak nem estek össze és négy perccel később sikerült újra vezetést szerezniük egy büntetőből, amelyet Ilicic értékesített.

Fiorentina – Atalanta 2-3 (0-2)
Játékvezető: J. L. Sacchi, Helyszín: Stadio Artemio Franchi (Firenze)
Gólszerzők: D. Vlahovic (57. 66.) ill. D. Zapata (13. 40.), Ilicic (70. – büntetőből)

A 30. forduló további mérkőzései
Szombat:

Spezia – Crotone 3-2
Parma – AC Milan 1-3
Udinese – Torino 0-1

Vasárnap:
Inter – Cagliari 1-0
Juventus – Genoa 3-1
Sampdoria – Napoli 0-2
Hellas Verona – Lazio 0-1

Hétfő:
20:45: Benevento – Sassuolo (tv: Digi Sport2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye