Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Drámai körülmények között búcsúzott a DAC a Szlovák Kupától

A múlt hétvégi bajnoki rangadón döntetlent játszó FC DAC 1904 együttese a másodosztályú Besztercebánya csapatával mérkőzött meg a Szlovák Kupában a legjobb négy közé jutásért szerda délután…

 

A felvidéki FC DAC 1904 gárdája elképesztő csatában végül 3-2-es vereséget szenvedett a másodosztályú Besztercebánya ideiglenes otthonában, Zólyomban a Szlovák Kupa negyeddöntőjében, ezzel búcsúzni kényszerült a sorozat további küzdelmeitől. A vendéglátók már az első percben sokkolták egy korai góllal a szerdahelyieket, ám Bernd Storck csapata a német Jannik Müller fejesével az első húsz perc végén egalizálni tudott. A DAC egyre nagyobb fölényben játszott, de a hazaiak sem voltak veszélytelenek, végül a második játékrész során egy újabb előre húzódó hátvéd Danilo Beszkorovajnij jóvoltából sikerült megszerezni a vezetést. A felvidéki gárda nem sokáig örülhetett, két perc múlva jött a válasz hazai részről. Úgy tűnt, hogy büntetők döntenek majd a továbbjutó kilétéről, azonban a hosszabbítás perceiben egy hatalmas kapu előtti kavarodás végén Tóth Viktor bevágta a győztes gólt a Besztercebánya javára.

A DAC magyar légiósai közül Schäfer András kezdőként 83 percet töltött a pályán, Vida Máté még sérült, Kalmár Zsolt pedig műtétje után lábadozik.

Besztercebánya – FC DAC 1904 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Kupcík (1.), Frimmel (69.), Tóth (90+4.), ill. Müller (20.), Beszkorovajnij (67.)

A legjobb négy közé korábban már a Zsolna és a másodosztályú Kassa csapata jutott be, míg a negyedik negyeddöntőben a bajnoki éllovas Slovan Bratislava a Pozsonyligetfalu csapatával találkozik az elődöntőért.