Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Borussia Dortmund: a Lazio játékosa érkezhet a nyáron – sajtóhír

A BVB-nél nincs megelégedve a vezetőség Roman Bürki teljesítményével, ennek következtében új portást szerződtetnének a nyár folyamán. 


Német sajtóinformációk szerint a Borussia Dortmund az elkényelmesedni látszó Roman Bürki mellé leigazolná a Lazio cserekapusát, Thomas Strakoshát, akinek a személyében egy méltó vetélytársat kaphat.

Az 15-szörös albán válogatott hálóőr az idei idényben Pepe Reina mögött meglepetésre csak második számú kapus jelenleg az olasz gárdánál, ennek következtében szívesen váltana és próbálná ki magát más bajnokságban. A 25 éves kapusnak 2022-ben jár le a szerződése, így ha a Lazio komolyabb pénzt szeretne látni belőle, akkor még a nyáron túlad rajta. Jelenlegi piaci értékét 18 millió euróra becsülik.

Strakosha 2012 óta erősíti a Laziót, akkor a Panionios utánpótlás csapatától érkezett kevesebb, mint 100 ezer euróért. Az olasz együttes felnőtt keretébe 2013 nyarán került fel, egy idényt a Salernitana gárdájánál is eltöltött kölcsönben. A közel hét szezonja alatt 174 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 209 gólt kapott és csak 39 találkozón maradt érintetlen a hálója.