Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A kudarc után lemondott a brazil csapat edzője – HIVATALOS

Miután a héten a selejtezőben kettős vereséggel búcsúzott és óriási meglepetésre nem jutott be a Libertadores-kupa csoportkörébe, a brazil Grémio gárdáját öt éve irányító vezetőedző benyújtotta a lemondását…

A Grémio csapatának ikonikus edzője Renato Portaluppi a minap lemondott vezetőedzői posztjáról, miután a porto alegrei az ecuadori Independiente del Valle ellen kettős vereséggel búcsúzott a Libertadores-kupa harmadik, utolsó selejtezőkörében, és a következő idényben a nemzetközi porondon csak a Copa Sudamericanában szerepelhet.

Az 58 esztendős szakember a “Tricolor” régi motorosának számít, hiszen a klub egykori játékosa volt, és több ízben irányította már edzőként a csapatot, mostani megbízatása 2016 óta volt érvényben. Portaluppi 2016-ban Brazil Kupát, 2017-ben Libertadores-kupát nyert az egyesülettel, öt év alatt 411 mérkőzésen ülhetett le a csapat kispadjára, melyből 212-t megnyertek. Edzőként korábban többek közt a Vasco da Gama és a Fluminense gárdáját is trenírozta.

Az egykori Copa América-győztes 41-szeres brazil válogatott labdarúgó aktív korában 1980 és 1986 között szolgálta az egyesületet, és tagja volt a ’83-as Libertadores-kupa-nyertes brigádnak.