Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Még az Eb előtt visszatérhetnek a nézők Magyarországon – sajtóhír

Miután Magyarország jelezte, hogy telt házas mérkőzéseket rendezne az Európa-bajnokságon, természetesen máris felmerültek a lehetőségek azt illetően, hogy akár már a mostani NB I-es szezon hajrájában visszatérhessenek a szurkolók a stadionokba…

Az Index információi szerint akár a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) mostani idényének hajrájában, az Európa-bajnokság előtt visszatérhetnek a szurkolók a lelátókra.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón elmondta, a kormány hamarosan újabb lazításokról dönthet, ha továbbra is jó ütemben halad az oltakozás, és elérjük a három és fél, majd a négymillió beoltottat. A beoltottak száma péntekre meghaladta a 3 millió 145 ezer főt.

A forrás úgy tudja, hogy akár már az utolsó előtti, a 32. bajnoki fordulóban jelen lehetnek a nézők az NB I-ben, de az sem kizárt, hogy akár már ennél korábban is.

A magyar kormány már korábban kijelentette, hogy amint azok megnyitják kapuikat, sporteseményt csak védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni, tehát csak beoltott személyek látogathatják az egyes mérkőzéseket, vagy olyanok, akik igazoltan átestek a betegségen. Ez természetesen az NB I esetleges nyitásakor is így lenne.

Az NB I jelenleg kiírásában ezen a hétvégén bonyolítják le a 29. forduló mérkőzéseit, vagyis a mostani forduló után még négy teljes kör van hátra a bajnokságból, melynek utolsó fordulójára május 8-án kerülhet sor.