Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: két nyeretlen mérkőzés után gálázott az Atlético Madrid – videóval

A spanyol bajnokság előrehozott 33. fordulójában az Atlético Madrid az utolsó helyen álló Eibart fogadta, és a papírforma szerint le is gálázta a kiesés szélén álló csapatot. Correa és Llorente is duplázott, míg Simeone gárdája egy vereség és egy döntetlen után talált rá újra a győzelem útjára. 

Hatalmas fölényben játszott az Atlético Madrid az egész mérkőzésen olyannyira, hogy az Eibarnak kapuralövési kísérlete sem volt. Rengeteget támadott a fővárosi csapat, folyamatosan szögletekkel jöhettek, de a befejezéseik pontatlanok voltak, és semmi nem ment be. Így ment ez egészen a 42. percig, amikor végül csak sikerült Simeone gárdájának megszereznie a vezetést: egy újabb szögletet végezhettek el a hazaiak, ami éppen Angel Correa elé kanyarodott, ő pedig védhetetlenül lőtt a hálóba. Nem kellett sokat várni a második találatukra sem, mivel a 44. percben Carrasco tökéletes labdája után ismét Correa lőhetett, aki most a kapu jobb alsó sarkába talált be.

Az Atlético Madrid a második félidőre sem fáradt el, és már rögtön a 49. percben gólt szereztek: Carrasco vihette a labdát egy az egyben a kapusra, majd lövése utat is talált a hálóba. Szintén csak pár percet kellett várni ezután is a következő találatra: Correa készítette elő a labdát Marcos Llorentének, aki a büntetőterületen belülről lőtt a bal alsó sarokba. Itt már bőven visszavehetett volna a tempóból az Atlético, de nem ezt tette, élvezték a játékosok, hogy végre megy  játék, és végül a 69. percben egy ötödiket is meglőttek, most Carrasco passzát váltotta gólra Llorente. Ezt követően azonban már tényleg pihent a csapat, és szépen kihúzták ezzel az öt góllal a lefújásig.

Atlético Madrid – Eibar 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Correa (42. 44.), Carrasco (49.), Llorente (53. 69.) ill. –
Sárga lap: – ill. Oliveira (89.)
Kiállítás: – ill. –

A 33. forduló eddigi eredményei és további programja:

Vasárnap:
Osasuna – Elche 2-0
Real Sociedad – Sevilla 1-2
Alaves – Huesca
Atlético Madrid – Eibar
18:30 Betis – Valencia (Tv: Spíler 2)
18:30 Cadíz – Celta Vigo
21:00 Levante – Villarreal
21:00 Getafe – Real Madrid (Tv: Spíler 2)

(A fordulóból a Király-kupa döntője miatt elmaradt Athletic Bilbao – Valladolid mérkőzést 04.28-án, míg az FC Barcelona – Granada találkozót 04.29-én játsszák le.)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: