Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Egy pontot hozott el a Napoli otthonából az Inter! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 31. fordulójának zárómérkőzésén a dobogós helyre hajtó Napoli az éllovas Intert fogadta. A vezetést az első játékrész végén a Napoli szerezte meg egy komikus öngólnak köszönhetően, amire a második 45 percben Eriksen tudott válaszolni.

Nem sok helyzetet hozott az első játékrész első fele. A játékot inkább a Napoli irányította, de az Inter védelme stabilan állt a lában. A 25. perctől a vendégek némileg rákapcsoltak és a vezetést is majdnem megszerezték, miután Brozovic lövésébe Lukaku beletette a lábát, a labda viszont a felsőlécen csattant. A 36. minutumban aztán egy komikus helyzetet követően megszerezte a vezetést a Napoli. A gólt Handanovic és de Vrij „hozta össze”. Insigne beadása után Handanovic vetődött a labdáért, ám esés közben pont de Vrij lábára zuhant, az ütközésüktől pedig a labda a hálóba pattant, 1-0! Majdnem rögtön össze is jött az egyenlítés az Inter számára, de Lukaku ezúttal is a kapufát találta el. A szünet előtt még Barella is ziccerbe került, de Meret nagy bravúrral menteni tudott, így a Napoli előnnyel vonulhatott a pihenőre.

A második játékrész elején komoly erőket mozgósított az Inter az egyenlítés érdekében. Ez az 55. percben össze is jött. Egy beadás után a kipattanó labda Eriksen elé került, ő pedig 16 méterről védhetetlenül a hálóba lőtte a labdát, 1-1! A 65. minutumban komoly esély adódott a Napoli előtt, hogy ismét előnybe kerüljön, de Di Lorenzo fejése kevéssel a kapu előtt suhant el. A 80. percben Politano szerezte meg majdnem a vezetést a hazaiak számára, lövését azonban a felsőléc hárította. Újabb gól már nem született, így az Inter előnye 9 pontra “csökkent”, míg a Napoli nem igazán tudta kihasználni a Juventus botlását.

Napoli – Inter 1-1 (1-0)
Helyszín:
Stadio Diego Armando Maradona Vezette: D. Doveri
Gólszerzők: Handanovic (36. öngól) ill. Eriksen (55.)
Sárga lapok: Koulibaly (38.), Demme (80.), Politano (88.), Mertens (89.), Manolas (90+4.) ill. Darmian (62.), Hakimi (90+4.)
Kiállítás: -ill.-

Napoli: Meret – Rui, Koulibaly, Manolas, Di Lorenzo – Demme, Ruiz (Bakayoko 90+1.), Insigne, Zielinski (Elmas 88.), Politano (Hysaj 90+1.) – Osimhen (Mertens 74.) Vezetőedző: Gennaro Gattuso

Inter: Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Hakimi, Barella, Brozovic, Eriksen (Gagliardini 84.), Darmian (Perisic 69.) – Lukaku, Martinez (Sánchez 75.) Vezetőedző: Antonio Conte

A mérkőzés összefoglalója:

A 31. forduló eredményei:

Szombat:
Crotone 1-2 Udinese
Sampdoria 3-1 Verona
Sassuolo 3-1 Fiorentina
Cagliari 4-3 Parma

Vasárnap:
AC Milan 2-1 Genoa
Atalanta 1-0 Juventus
Bologna 4-1 Spezia
Lazio 5-3 Benevento
Torino 3-1 Roma
Napoli 1-1 Inter

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: