Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: öngóllal gyűjtötte be a három pontot az AC Milan – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 31. fordulójának vasárnap déli mérkőzésén az AC Milan együttese az eltiltás miatt hiányzó Zlatan Ibrahimovic nélkül fogadta a Genoa csapatát…

 

Az első vasárnapi olasz élvonalbeli mérkőzésen az AC Milan együttese 2-1-es győzelemmel tartotta otthon a három pontot a Genoa ellen. Az első negyedórán belül egy lecsorgó szabadrúgást követően Kalulu lekészítéséből Ante Rebic a tizenhatos vonaláról bombázta be kapásból szezonbeli hetedik találatát, hamar előnyhöz juttatva ezzel a milánói gárdát. Noha a házigazda előnye birtokában még inkább uralta a mérkőzést, nem sokkal a szünet előtt a Milan korábbi csatára, Mattia Destro egy szöglet utáni fejessel ki tudta egyenlíteni a mérkőzés állását. Közvetlenül a félidő előtt akár vissza is vehette volna az előnyt a Rossoneri, Saelemaekers próbálkozása azonban elkerülte Perin kapuját. A folytatásban fokozni próbálta az iramot a hazai együttes, bő tíz perc elteltével Calhanoglu kőkemény lövése kerülte el centikkel a genovai ketrecet. Az utolsó félórán belülre fordulva Pioli három cserét is kihasznált, köztük pályára küldte Madzukicot és Díazt a támadások serkentése érdekében. Nem sokkal később egy szöglet után ismét átvette a vezetést a Milan, miután a labda Mandzukic fejese után a vele együtt felugró Gianluca Scamaccáról kötött ki a saját kapujában. A hajrában a vendégek többször is közel álltak az egyenlítéshez, de a Milan védelme és Donnarumma kapus becsülettel állták a sarat, és egygólos előnyüket megőrizték a hármas sípszóig.

A milánóiak az elmúlt időszak gyengébb hazai eredményei után két hónap elteltével nyertek újra meccset hazai pályán, így biztosan őrzik második helyüket a Juventus előtt a táblázaton.

AC Milan – Genoa 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Rebic (13.), Scamacca (68. – öngól), ill. Destro (37.)

 

A 31. forduló eddigi eredményei

Sampdoria – Hellas Verona 3-1
Crotone – Udinese 1-2
Sassuolo – Fiorentina 3-1
Cagliari – Parma 4-3
AC Milan – Genoa 2-1

A 31. forduló további programja

Vasárnap:
15:00 Atalanta – Juventus (tv: Digi Sport 1)
15:00 Bologna – Spezia
15:00 Lazio – Benevento (tv: Digi Sport 3)
18:00 Torino – AS Roma (tv: Digi Sport 1)
20:45 Napoli – Inter (tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye