Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA: “elárultak bennünket…”

Ahogyan arról beszámoltunk, vasárnap este hivatalosan is megalapításra került az Európai Szuperliga, amelyet az UEFA finoman szólva sem néz jó szemmel…

Ahogyan az UEFA vasárnapi közleményében kijelentette, az európai szövetség teljes mértékben elítélő a Szuperligát megalapító csapatok magatartását. A nemzetközi szervezet elnöke, Aleksandar Ceferin vallomásában arról beszélt, hogy az új szerveződéssel elárulták az általuk képviselt eszméket:

“A helyzet tanulmányozása után, a lehető leghamarabb eltávolítjuk ezeket a klubokat a versenyeinkről. Még sosem láttam ilyen embereket. Elárultak bennünket. Kezdve Ed Woodwarddal, aki mindvégig azt mondta nekem, minden támogatást megad a Bajnokok Ligája körüli fejlesztésekhez. Andrea Agnelli, aki leginkább cserbenhagyott. Sosem találkoztam még olyan emberrel, aki ennyit hazudott volna. Szombat délután azt mondta nekem, ezek csak pletykák. Azt mondta, egy óra múlva felhívlak, majd kikapcsolta a telefonját. A kapzsiság óriási. Mindannyian tudjuk már, hogy ki, kicsoda. Woodward, Agnelli, Pedro López mind ott voltak pénteken a teremben, ahol jóváhagytuk a BL-reformmal kapcsolatos terveket.

Mint ismeretes, a vasárnap esti órákban megerősítésre került az Európai Szuperliga megalapítása, melyhez 12 élcsapat csatlakozott: az AC Milan, az Arsenal, az Atlético Madrid, a Chelsea, a Barcelona, az Inter, a Juventus, a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United, a Real Madrid és a Tottenham. A szervezet hivatalos oldalán megjelent tervek szerint további három csapattal együtt 15 klub lenne “alapítótag”, és még öt klub meghívottként csatlakozna.

Az UEFA elnöke kijelentette, a 12 ominózus klub nélkül is végig fogják vinni a Bajnokok Ligája reformját, és nincs kétsége afelől, hogy a sorozat sikeres lesz, ha kell a Szuperligáról szóló megállapodást aláíró csapatok nélkül is.

“„A Bajnokok Ligája ezen klubok nélkül is lejátszható. Európában rengeteg jó csapat létezik. Velük vagy nélkülük, de lesz BL.”

Korábban arról írtunk, hogy Ceferin azzal kapcsolatban is felszólalt, hogy az új sorozathoz csatlakozók minden egyéb versenysorozatból automatikusan kizárásra kerülnek.

Az új versenysorozat lebonyolításáról ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN.