Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szuperliga: a portugál klub is csatlakozna az új sorozathoz – sajtóhír

Portugál sajtóértesülések szerint az ország három nagy klubja közül most a Benfica szeretne csatlakozni az európai topklubok által létrehozott Európai Szuperligához.

A portugál Record a mai címlapján számolt be arról, hogy a Benfica és annak elnöke, Luís Filipe Vieira mindenképpen alapítótag szeretne lenni a hétfőn bejelentett Európai Szuperligában. 

Mint ismeretes, 12 európai topklub összefogott, hogy létrehozzon az elit számára egy versenysorozatot, melynek elnöke a Real Madrid első embere, Florentino Perez lett. A tervek szerint azonban további három csapattal együtt 15 klub lenne “alapítótag”, akikhez még öt klub meghívottként csatlakozna a későbbiekben. A bejelentés hatalmas indulatokat váltott ki, mind a játékosoknál, mind az edzőknél, de leginkább az UEFA-nál és a FIFA-nál.

A másik neves portugál lap, az A Bola viszont épp az ellenkezőjéről ír egy Benficánál dolgozó személyre hivatkozva, miszerint a klub ellenzi a Szuperliga létrejöttét.

A portugál bajnokságból egy néhány évvel ezelőtti változás miatt már nagyon nehéz bekerülni a Bajnokok Ligájába: jelenleg csak az első két hely jelent automatikus BL-indulást, míg a harmadik helyezettnek a selejtezőben kell indulnia. A Benfica jelenleg a képzeletbeli dobogó harmadik fokán áll a portugál bajnokságban.