Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA: “Gondolják meg magukat!”

Amióta bejelentették az Európai Szuperliga megalapítását, alaposan felkavarták az álló vizet, az UEFA kizárással fenyegette meg a szervezethez csatlakozó csapatokat, játékosokat, és egyelőre cseppet sem csillapodnak a kedélyek…

Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin döntésük megváltoztatására szólította fel az Európai Szuperliga (ESL) 12 alapító klubját a szervezet keddi kongresszusán:

“Uraim, hatalmas hibát követtek el. Egyesek azt fogják mondani, hogy ez kapzsiság, mások megvető arroganciát és az angol futballkultúra semmibevételét fogják emlegetni. De ez nem számít. Ami számít, hogy még van idő meggondolni magukat! Mindenki követhet el hibákat. Térjenek végre észhez! Nem a futball iránti szeretet miatt, mert azzal nem rendelkeznek!”

Mint ismeretes, a vasárnap esti órákban megerősítésre került az Európai Szuperliga megalapítása, melyhez 12 élcsapat csatlakozott: az AC Milan, az Arsenal, az Atlético Madrid, a Chelsea, a Barcelona, az Inter, a Juventus, a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United, a Real Madrid és a Tottenham. A szervezet hivatalos oldalán megjelent tervek szerint további három csapattal együtt 15 klub lenne “alapítótag”, és még öt klub selejtezőből csatlakozna.

Az UEFA elnöke tegnap kijelentette, a 12 ominózus klub nélkül is végig fogják vinni a Bajnokok Ligája reformját, és nincs kétsége afelől, hogy a sorozat sikeres lesz, ha kell a Szuperligáról szóló megállapodást aláíró csapatok nélkül is. Egyúttal közölték, hogy minden égiszük alá tartozó versenysorozatból az új szerveződés érintettjei kizárásra kerülnek, így a Szuperliga-csapatok játékosai a válogatottakban sem játszhatnak.

Az új versenysorozat lebonyolításáról ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN.