Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: elvették a rendezést az egyik helyszíntől (?)

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az UEFA vasárnapig adott haladékot azon Eb-rendező helyszínek számára, melyek még nem tudtak a nézők jelenlétével való lebonyolításra tervet leadni, ám a legfrissebb hírek szerint az egyik tervezett rendezőt már tájékoztatta döntéséről…

A helyi spanyol hatóságok szerda éjszaka megerősítették, hogy megkapták az UEFA levelét, amelyben tájékoztatták őket arról, hogy a Bilbaóba tervezett összecsapásokat máshová helyezik. A spanyol válogatott a San Mamésben játszotta volna valamennyi csoportmeccsét, és egy nyolcaddöntőre is sor került volna az Athletic Club létesítményében.

A város vezetői perrel fenyegetik az európai szövetséget a szerintük egyoldalú, a város imázsát rontó döntés miatt, kártérítést követelnek, ugyanis már hat éve készülnek a kontinensviadalra, és megítélésük szerint a jelenlegi helyzetben is képesek megrendezni a találkozókat, csak a koronavírus-járvány miatt most szurkolók nélkül tudják ezt megtenni. Baszkföld a koronavírus által az egyik legsúlyosabban sújtott régió Spanyolországban.

Emlékezhetünk rá, hogy Budapest az elsők közt jelezte rendezési szándéka fenntartását a tavaly nyárról 2021-re halasztott Európa-bajnokságot illetően, és Róma esetében is megerősítették a módosított feltételek betartását.

Azonban három tervezett helyszín, München, Bilbao és Dublin továbbra sem tudott tervekkel előállni, miközben a spanyolok Bilbao lecserélését vették fontolóra.

Az eredeti tervek szerint Amszterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München, Róma és Szentpétervár egy-egy stadionjában rendeznék meg az Európa-bajnokság mérkőzéseit. A 2019 novemberében átadott Puskás Arénában jelen állás szerint három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt bonyolítanának le.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása

A csoport (Baku és Róma): Olaszország, Svájc, Törökország, Wales
B csoport (Koppenhága és Szentpétervár): Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország
C csoport (Amszterdam és Bukarest): Hollandia, Ukrajna, Ausztria, Észak-Macedónia
D csoport (London és Glasgow): Anglia, Horvátország, Csehország, Skócia
E csoport (Bilbao és Dublin): Spanyolország, Svédország, Lengyelország, Szlovákia
F csoport (Budapest és München): Portugália, Németország, Franciaország, Magyarország

Minden egyes csoport az első két helyezett automatikusan továbbjut a nyolcaddöntőbe, és a csoport harmadik helyezettek közül a négy legjobb.