Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Sorozatban harmadik vereségét szenvedte el a Puskás Akadémia!

Az NB I 32. fordulójának pénteki mérkőzésén a Paks és a Puskás Akadémia csapott össze. A szezon folyamán az eddigi két meccsükön 13 gól született, és most sem fogták vissza magukat a csapatok. A vezetést a vendégek szerezték meg, amire a második játékrészben négy góllal válaszolt a Paks, a végeredmény pedig 4-2 lett.

Nagyon sok hibával kezdték a mérkőzést a felek, aminek köszönhetően komoly helyzeteket sem tudtak kialakítani. Az első gól is egy komoly hibából született. Egy Komáromi felé tett indítással a komplett paksi védelem nem tudott mit kezdeni, a támadó pedig kihasználta a védők hibáját, és elpasszolta a labdát a kapus mellett, 0-1! Ezt követően a 32. minutumban megduplázhatta volna előnyét Hornyák Zsolt együttese, de Slagveer elrontotta a ziccerét, miután nem találta el a labdát. A 39. percben komoly lehetőség adódott a Paks előtt, hogy egyenlítsen, de a góllövőlistát vezető Hahn nem tudta értékesíteni a megítélt büntetőt, amit a felsőlécre rúgott.

A második játékrész elején is inkább a Puskás tudott veszélyeztetni, a Paks csak küszködött. A 62. percben mégis összejött az egyenlítés, innentől pedig nem tudta megállítani ellenfelét a PAFC. A csereként beálló Böde tudott egy beadást a kapu felé fejelni, Tóth Balázs pedig nem tudta megfogni a labdát, ami így a kapus hathatós közreműködésével átjutott a gólvonalon, 1-1! 10 minutummal később már a hazaiaknál volt az előny. Egy távoli lövésbe Nunes tette bele a lábát, ami így védhetetlenül vágódott a hálóba, 2-1! Pár perccel elteltével újabb gólt szerzett a Paks. Bognár lövése is megpattant egy védőn, Tóth Balázs pedig tehetetlen volt, 3-1! A 84. percben végleg eldöntötte a találkozót a hazai együttes. Egy bedobást követően Bognár kapásból belsővel a hálóba helyezte a labdát, 4-1! A 88. percben még összejött a szépítés Szabó öngóljának köszönhetően, 4-2! Ez viszont már nem változtatott a találkozó kimenetelén, amivel a Paks bebiztosította a 4. helyét, míg a Puskás nem tudta biztossá tenni a második pozíciót.

Paks – Puskás Akadémia 4-2 (0-1)
Helyszín:
Fehérvári úti stadion Vezette: Zierkelbach Péter
Gólszerzők: Böde (62.), Nunes (73. – öngól), Bognár (76., 84.) ill. Komáromi (21.), Szabó (88. – öngól)
Sárga lapok: Szabó (3.), Tamás (7.), Ádám (77.), Böde (87.) ill. Kiss (26.), Nunes (39.), Plsek (78.)
Kiállítás: -ill.-

A 32. forduló eredményei és további programja:

Csütörtök:
Diósgyőr 0-0 Újpest
MTK 1-3 MOL Fehérvár 

Péntek:
Paks 4–2 Puskás Akadémia

Szombat:
17:00 Zalaegerszeg – Kisvárda (Tv: Duna World)
19:30 Ferencváros – Mezőkövesd (Tv: Duna World)

Vasárnap:
17:00 Budafok – Honvéd (Tv: Duna World)

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: