Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leipzig: “Szerencse is kellett a továbbjutáshoz”

Ahogyan arról beszámoltunk, a DFB-kupa elődöntőjében az RB Leipzig drámai küzdelemben jutott tovább a pénteki esti órákban a Werder Bremen ellen…

A továbbjutás hosszabbításbeli kiharcolását követően az RB Leipzig vezetőedzője, Julian Nagelsmann érthető módon elégedett volt és csapatát magasztalta a hősies küzdés miatt:

“A srácoknak a helyén volt a szívük és a mérkőzés végén megérdemelten nyertünk. Összességében nagyon szorosan alakultak a dolgok, a Werder Bremen nagyon jól játszott, nem hagytak nekünk sok lehetőséget és arra kényszerítettek minket, hogy hátrafelé védekezzünk, így nem volt egyszerű dolgunk. Végül mi lettünk a győztesek, ehhez nyilván egy kis szerencse is kellett.”

A lipcseiek ellenfele a sorozat fináléjában a másodosztályú Holstein Kiel és a Borussia Dortmund szombat esti csatájának győztese lesz május 13-án. A Leipzig vezérigazgatója, Oliver Mintzlaff fogadalmat tett, hogy csapata döntőbe jutása után a berlini fináléra kerékpárral fog eljutni, ami egy mintegy 180 km-es túrát jelent majd számára.